Samsung Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic: Επίσημα με σημαντικές αναβαθμίσεις

Η Samsung ανακοίνωσε τα νέα Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τους χρήστες που επιθυμούν να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες μέρα και νύχτα. Η σειρά Galaxy Watch6 παρέχει ολιστικές προτάσεις ευεξίας, αλλά και ισχυρές επιδόσεις. Τα προϊόντα της σειράς έχουν εκλεπτυσμένο και κομψό σχεδιασμό, πιο λεπτή στεφάνη, μεγαλύτερη και πιο ζωντανή οθόνη, αλλά και πιο διαδραστικό user interface. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν μεγαλύτερη γκάμα προσόψεων ρολογιού, ενώ παρέχονται νέες επιλογές για το λουράκι, ώστε οι χρήστες να πετυχαίνουν καθημερινά τους στόχους τους. 

samsung-galaxy-watch6-1.jpg


Εξατομικευμένη καθοδήγηση για καλύτερη ευεξία και fitness – Ξεκινώντας από τον ύπνο

Η σειρά Galaxy Watch6 παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες που μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα του χρήστη, προσφέροντάς του εξατομικευμένες και εφικτές συμβουλές, αλλά και ενθάρρυνση. Αναγνωρίζοντας ότι η καλύτερη ευεξία ξεκινά από τον καλό ύπνο, η Samsung βοηθά τους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τη ζωή τους το βράδυ, με τον ίδιο τρόπο που βελτιώνουν την καθημερινή τους δραστηριότητα, εστιάζοντας σε τρία βασικά στοιχεία για τον καλύτερο δυνατό ύπνο: την κατανόηση των προσωπικών μοτίβων ύπνου, τη δημιουργία καλύτερων συνηθειών, αλλά και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τον ύπνο.

Βασισμένη στις λειτουργίες ύπνου και ευεξίας, η σειρά Galaxy Watch6 προσφέρει λεπτομερή ανάλυση των παραγόντων Sleep Score – τον συνολικό χρόνο ύπνου, τον κύκλο του, τον χρόνο αφύπνισης, καθώς και τη σωματική και πνευματική αποκατάσταση – για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν την ποιότητα του ύπνου τους κάθε βράδυ. Τα εξατομικευμένα Sleep Messages5, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το National Sleep Foundation, παρέχουν στους χρήστες πιο λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα του ύπνου τους, κάθε πρωί. Επιπλέον, το Galaxy Watch6 προσφέρει τη λειτουργία Sleep Concistency που δείχνει πόσο σταθερές είναι οι ώρες ύπνου και αφύπνισης του χρήστη, καθώς και ένα καθορισμένο σύμβολο Sleep Animal, που αντιπροσωπεύει τον τύπο του ύπνου του.

samsung-galaxy-watch6-2.jpg

Το ενισχυμένο Sleep Coaching επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους για τον ύπνο στην πράξη μέσω εξατομικευμένων οδηγιών, συμβουλών και υπενθυμίσεων, οι οποίες είναι προσβάσιμες τόσο από τον καρπό του χρήστη όσο και από το συνδεδεμένο smartphone. Όταν έρχεται η ώρα ύπνου, το Galaxy Watch6 μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του ιδανικού περιβάλλοντος, αλλάζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις των συνδεδεμένων Samsung ηλεκτρονικών συσκευών του σπιτιού και ενεργοποιώντας τη λειτουργία Sleep Mode στο ρολόι και στο κινητό του χρήστη. Οι ειδοποιήσεις μπαίνουν σε σίγαση, η φωτεινότητα της οθόνης χαμηλώνει και ενεργοποιείται ο αόρατος αισθητήρας υπέρυθρων LED στο ρολόι, ώστε να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την ευεξία του χρήστη, χωρίς επιπρόσθετους περισπασμούς από το φως.

Οι λειτουργίες fitness γίνονται πιο εξατομικευμένες για να παρακινούν τους χρήστες σε μόνιμη βάση. Το Body Composition - με βασικές φυσικές μετρήσεις, όπως αυτές για τους σκελετικούς μύες, τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, τα ποσοστά νερού και λίπους στο σώμα - παρέχει μια πλήρη εικόνα για το σώμα και τη φυσική κατάσταση του χρήστη, προσφέροντας εξατομικευμένη προσέγγιση για τον καθορισμό των προσωπικών του στόχων, την παρακολούθηση της προόδου του προς αυτούς και την καθοδήγηση μέσω προσωπικών συμβουλών φυσικής κατάστασης, αλλά και διατροφικών συμβουλών μέσω της νέας συνεργασίας με τη Whisk.

samsung-galaxy-watch6-3.jpg


Η νέα λειτουργία Personalized Heart Rate Zone αναλύει τις ατομικές φυσικές ικανότητες και ορίζει πέντε βέλτιστα επίπεδα έντασης για το τρέξιμο, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να θέσουν τους δικούς τους στόχους, βάσει των δυνατοτήτων τους - από την καύση λίπους μέχρι και τις υψηλής έντασης προπονήσεις. Εκτός από τους περισσότερους από 100 υπάρχοντες αισθητήρες προπόνησης, το πρόσφατα προστιθέμενο Track Run καταγράφει το τρέξιμο του χρήστη σε στίβο, ενώ το Custom Workout τού επιτρέπει να δημιουργεί και να παρακολουθεί το προσωπικό του πρόγραμμα προπόνησης.

Επιπλέον, η λειτουργία Fall Detection μπορεί να ανιχνεύσει μία πτώση, είτε αυτή συμβαίνει κατά τη διάρκεια της άσκησης, είτε όταν ο χρήστης στέκεται ακίνητος, είτε ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου αν ο χρήστης πέσει από το κρεβάτι του. Μόλις ανιχνευθεί η πτώση, το ρολόι θα ειδοποιήσει αυτόματα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ή τις προεπιλεγμένες επαφές.

Εκλεπτυσμένο design

Αναβαθμίζοντας την εμπειρία των wearables, η σειρά Galaxy Watch6 προσφέρει νέα σχέδια που βελτιώνουν την προβολή, ενώ έχει μεγαλύτερη ισχύ και μια ευρύτερη γκάμα προσαρμογών και άνετων επιλογών.

Η ανάγνωση και η γραφή γίνονται ευκολότερες στην κατά 20% μεγαλύτερη οθόνη, προβάλλοντας περισσότερο κείμενο στην οθόνη, αλλά και μεγαλύτερο πληκτρολόγιο, διατηρώντας το ρολόι σε άνετο μέγεθος. Η ζωντανή οθόνη υψηλότερης ανάλυσης διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits, σε συνδυασμό με τη λειτουργία ρύθμισης φωτεινότητας Always On Display που επιτρέπει τους χρήστες να βλέπουν και να κάνουν περισσότερα ακόμα και υπό το έντονο φως του ήλιου. Με τη βοήθεια του βελτιωμένου επεξεργαστή και της μνήμης, το Galaxy Watch6 δίνει τη δυνατότητα για ομαλότερη και ταχύτερη αλληλεπίδραση.

samsung-galaxy-watch6-5.jpg

Τα Galaxy Watch6 και Watch6 Classic διαθέτουν 30% και 15% λεπτότερη περιστρεφόμενη στεφάνη αντίστοιχα, ενισχύοντας την αισθητική του χαρακτηριστικού κυκλικού πλαισίου. Η σειρά Galaxy Watch6 διαθέτει νέες, κομψές, διαδραστικές προσόψεις ρολογιού που δίνουν περισσότερες πληροφορίες και αξιοποιούν στο έπακρο τη μεγάλη οθόνη, ενώ με τα one-click λουράκια, οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικά μπρασελέ. Με περισσότερους από 704 μοναδικούς συνδυασμούς, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν το τέλειο ρολόι για εκείνους από το Samsung.com. Για παράδειγμα, το νέο πιο ελαφρύ Fabric Band και η πρόσοψη ρολογιού Sleep Coaching συνδυάζονται τέλεια για να βοηθήσουν τους χρήστες να λάβουν πληροφορίες για τον ύπνο τους με άνεση.

Η σειρά Galaxy Watch6 διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία και μειωμένη κατανάλωση μπαταρίας, υποστηρίζοντας τη μεγαλύτερη και πιο φωτεινή οθόνη. Με μόλις οκτώ λεπτά γρήγορης φόρτισης, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν επιπλέον οκτώ ώρες λειτουργίας στο ρολόι που είναι το ιδανικό διάστημα για την παρακολούθηση του βραδινού ύπνου.

Βελτιστοποιημένη εμπειρία απευθείας στον καρπό του χρήστη

Η σειρά Galaxy Watch6 φέρνει περισσότερες δυνατότητες στον καρπό κάθε χρήστη. Η ενισχυμένη λειτουργία Gesture Control επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα το ρολόι τους χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις για πιο εύκολη προσβασιμότητα, έχοντας τη δυνατότητα να ορίζουν τις δικές τους συντομεύσεις και πλέον να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές και λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη.

samsung-galaxy-watch6.jpg

Το WhatsApp διευκολύνει τους χρήστες Galaxy Watch να είναι διαρκώς σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, χωρίς να χρειάζονται το smartphone τους. Οι χρήστες παραμένουν παραγωγικοί και από το ρολόι τους, καθώς νέες εφαρμογές όπως το Google Calendar και το Gmail θα είναι διαθέσιμες στο Wear OS αυτό το φθινόπωρο. Επιπρόσθετα, μπορούν να παρακολουθούν πιο εύκολα την εξέλιξη της φυσικής τους κατάστασης ή τα διατροφικά δεδομένα από τις ενημερώσεις των Peloton και MyFitnessPal, ενώ σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν και περισσότερες επιλογές streaming μέσω του Audible. Επιπλέον, με την εισαγωγή ενός νέου Skin Temperature API – που αποτελεί μέρος του κιτ ανάπτυξης λογισμικού (software development kit) – οι συνεργάτες θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία υπέρυθρων για πιο ακριβείς μετρήσεις, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους χρήστες. Η εφαρμογή Thermo Check που λανσαρίστηκε πρόσφατα εκμεταλλεύεται το νέο API και επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν τη θερμοκρασία του αγαπημένου τους φαγητού ή της θάλασσας, χωρίς να απαιτείται επαφή.

Μαζί και με άλλες συσκευές Samsung, η σειρά Galaxy Watch6 επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες των χρηστών. Η αναβαθμισμένη λειτουργία Camera Controller επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο της κάμερας του συνδεδεμένου Galaxy Z Flip5, την εναλλαγή λειτουργιών και ζουμ. Η Samsung Smart TV ή το τάμπλετ Galaxy Tab S9 δείχνουν, σε πραγματικό χρόνο, την πρόοδο του χρήστη με ένα καθοδηγούμενο πρόγραμμα γυμναστικής ή mindfulness στη μεγάλη οθόνη. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να εναλλάσσουν αυτόματα τη σύνδεση των Galaxy Buds2 Pro μεταξύ των συσκευών Samsung, μέσω του Auto Switch. Σε περίπτωση που οι χρήστες χάσουν το smartphone τους, η σειρά Galaxy Watch6 μπορεί πλέον να υποδείξει την τοποθεσία του, μέσω του Find My Phone με την υποστήριξη χάρτη.

Όπως πάντα, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το ρολόι, παραμένουν ασφαλή χάρη στην πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox.

Διαθεσιμότητα

Τα Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία στις 26 Ιουλίου, με διαθεσιμότητα από τις 11 Αυγούστου από το Samsung eshop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Galaxy Watch6 είναι ο απόλυτος κινητήριος μοχλός με μοντέρνο και μινιμαλιστικό design. Η έκδοση των 44mm κυκλοφορεί σε χρώματα Graphite και Silver, ενώ η έκδοση των 40mm στα χρώματα Graphite και Gold. Για ένα πιο premium, διαχρονικό design ρολογιού, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το Galaxy Watch6 Classic που διαθέτει την αγαπημένη περιστρεφόμενη στεφάνη. Το Galaxy Watch6 Classic είναι διαθέσιμο σε Black και Silver και έρχεται σε δύο εκδόσεις, 43 και 47mm.

Αν ο χρήστης αναζητεί ως βασικά χαρακτηριστικά την ανθεκτικότητα, την απόδοση και το στυλ, το Galaxy Watch5 Pro παραμένει μια εξαιρετική επιλογή και πλέον διατίθεται με βελτιωμένες λειτουργίες GPS exchange format (GPX). Μέσα από τη GPX File Database, οι χρήστες μπορούν να αναζητούν και να έχουν πρόσβαση σε προτεινόμενες διαδρομές με απλό τρόπο, ενώ το Route Workout υποστηρίζει πλέον το τρέξιμο και το περπάτημα, εκτός των προηγουμένως διαθέσιμων επιλογών πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Loading