Samsung Gear VR: Νέα έκδοση για το VR headset με ασύρματο τηλεχειριστήριο από την Oculus

Μία από τις νέες συσκευές που παρουσίασε η Samsung στο MWC 2017 είναι και το νέο Gear VR, το headset εικονικής πραγματικότητας που πλέον συνοδεύεται από ασύρματο τηλεχειριστήριο (όπως το Daydream View της Google), το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Oculus.

Το νέο Samsung Gear VR έρχεται με υποστήριξη για συσκευές που διαθέτουν είτε υποδοχή USB Type-C είτε microUSB, επομένως, είναι συμβατό με τα Galaxy S6 / S6 edge, Galaxy S7 / S7 edge και το Galaxy Note 5. Προφανώς θα είναι συμβατό και με τα Galaxy S8, Galaxy S8+ και Galaxy Note 8.

Σε ό,τι αφορά το ασύρματο τηλεχειριστήριο, αυτό διαθέτει clickable touchpad, κουμπιά πλοήγησης, trigger και κουμπιά ρύθμισης ήχου. Σκοπός της ύπαρξης του είναι να γίνει σημαντική πιο εύκολη η ζωή του χρήστη μέσα στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με λειτουργίες drag and drop, tilt, point κ.ά. Συνοδεύεται από λουράκι για τον καρπό και χρειάζεται μόνο μια μπαταρία AAA για αυτονομία 40 ημερών (με 2 ώρες καθημερινή χρήση).

Το νέο Samsung Gear VR αναμένεται στην αγορά πριν το καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι ότι θα κοστίζει όσο και το σημερινό μοντέλο.

Loading