Samsung ISOCELL GN2: Νέος αισθητήρας 50MP, ο πρώτος με τεχνολογία Dual Pixel Pro

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το νέο αισθητήρα κάμερας 50MP ISOCELL GN2, ο οποίος έχει μπει ήδη στη μαζική παραγωγή και αναμένεται σε συσκευές της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά (υποπτευόμαστε ντεμπούτο στο Galaxy Z Fold3…).

O Samsung 50MP ISOCELL GN2 έχει μέγεθος 1/1.12’’ και περιλαμβάνει μεγάλα pixels μεγέθος 1.4μm, ενώ χαρακτηρίζεται από μια σειρά νέων τεχνολογιών όπως τα Dual Pixel Pro και Smart ISO Pro. Χάριν στην τεχνολογία pixel-binning (συνένωση pixels σε ένα μεγαλύτερο) μπορεί να μιμηθεί την απόδοση αισθητήρα με pixels μεγέθους 2.8μm για μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός και καθαρότερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ακόμη, προσφέρει την επιλογή για λήψη εικόνων σε ανάλυση 100MP χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία όπου γίνεται αναδιάταξη των pixels με τη βοήθεια αλγορίθμου. Υποστηρίζει, επίσης, λήψη video 1080p στα 480fps και 4K στα 120fps.

Είναι ο πρώτος αισθητήρας της Samsung με τεχνολογία Dual Pixel Pro που μεταφράζεται σε 100.000.000 φωτοδιόδους εντοπισμού φάσης για εξαιρετικά γρήγορη αυτόματη εστίαση, ενώ μπορεί να χωρίσει τα pixels τόσο κάθετα, όσο και οριζόντια για να εστιάσει πλήρως στο κάδρο κάτι που βοηθά σημαντικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία Smart ISO Pro, χάριν σε αυτήν ο αισθητήρας λαμβάνει ταυτόχρονα πληροφορίες από υψηλές και χαμηλές τιμές ISO έτσι ώστε να αποδώσει άμεσα το καλύτερο δυνατό δυναμικό εύρος χωρίς να εμφανίζονται αλλοιώσεις στο κάδρο.

[Samsung]

Loading