Samsung και Corning συνεργάζονται για τη δημιουργία νέου εύκαμπτου γυαλιού

Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της Samsung στο δεύτερο αναδιπλούμενο smartphone της, το Galaxy Z Flip, ήταν η χρήση του εύκαμπτου γυαλιού με ονομασία Ultra Thin Glass (UTG). Η κατασκευή του τελευταίου έχει ανατεθεί στις Schott και Dowoo Insys, αλλά φαίνεται ότι η κορεάτικη εταιρεία επιθυμεί να βάλει στο παιχνίδι και την Corning.

Δημοσιεύματα από τη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η Samsung θέλει να συνεργαστεί με την Corning, την εταιρεία δηλαδή που κατασκευάζει τις επικαλύψεις Gorilla Glass, με σκοπό να αναλάβει την ανάπτυξη και την παραγωγή μιας νέας γενιάς UTG που θα είναι σημαντικά πιο ανθεκτική για να χρησιμοποιηθεί στα αναδιπλούμενα smartphones του 2021.

corning-glass-prototype-1.jpg

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε ένα πρωτότυπο του εύκαμπου γυαλιού που ετοιμάζει η Corning, η οποία ευελπιστεί ότι θα έχει ετοιμάσει την τελική έκδοση του μέχρι τα τέλη του 2020. Δεν γνωρίζουμε αν η ανάπτυξη του συγκεκριμένου γίνεται σε συνεργασία με τη Samsung, ωστόσο, περιμένουμε μια καλύτερη υλοποίηση σε σύγκριση με το πρώτο UTG έτσι ώστε να μην απαιτείται τοποθέτηση έξτρα πλαστικής επικάλυψης σαν αυτήν που είδαμε στο Galaxy Z Flip.

[via]

Loading