Samsung και Hyundai θα συνεργαστούν για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

Το έχουμε αντιληφθεί όλοι πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον, με την πλειοψηφία των παραδοσιακών δυνάμεων της αυτοκινητοβιομηχανίας να έχει εντείνει τις προσπάθειες για την κατασκευή και την προώθηση τους. Αναπόφευκτα, όμως, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες βλέπουν ακόμη έναν τομέα όπου θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν.

Για την Apple έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό όχημα, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση παρά μόνο ενδείξεις. Από την άλλη, η Google συμμετέχει ενεργά μέσω της Waymo και του στόλου των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της, ενώ τώρα μαθαίνουμε πως η Samsung εξετάζει και αυτή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, η Samsung συζητά με τη Hyundai (επίσης Κορεάτικη εταιρεία) για να συνεργαστούν επάνω στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκαν οι αντιπρόεδροι των δύο εταιρειών με σκοπό να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των μπαταριών επόμενης γενιάς, επομένως, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει η Hyundai το κομμάτι του αυτοκινήτου και η Samsung αυτό της μπαταρίας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Samsung ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε μια νέα πολύ υψηλής απόδοσης μπαταρία στερεάς κατάστασης που δίνει αυτονομία 800km με μία φόρτιση στα ηλεκτρικά οχήματα. Με δεδομένο ότι η Hyundai σχεδιάζει την κυκλοφορία 44 υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025 (τα 23 αποκλειστικά ηλεκτρικά), δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αναζητά συνεργασίες για να βελτιώσει τα μοντέλα της.

[via]

Loading