Samsung: Πρόστιμο $14 εκατ. για λανθασμένους ισχυρισμούς περί αδιαβροχοποίησης

Από το 2019 η αρμόδια επιτροπή περί Ανταγωνισμού και Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC) είχε ξεκινήσει μια έρευνα με αφορμή τις διαφημίσεις της Samsung σχετικά με την αδιαβροχοποίηση των συσκευών της. Οι διαφημίσεις αυτές έπαιξαν τόσο στον τηλεοπτικό αέρα, όσο και online στον χώρο του Internet, αναφέροντας ότι 7 μοντέλα Samsung Galaxy είναι ανθεκτικά στο νερό σε βάθος 1.5m για 30 λεπτά και έδειχναν πτώσεις τους σε πισίνες και στη θάλασσα.

Αποδείχτηκε, όμως, ότι η αδιαβροχοποίηση που υπόσχεται η Samsung (και κάθε άλλος κατασκευαστής) ισχύει μόνο για «ατυχήματα» και χρήση σε γλυκό νερό, καθώς το αλμυρό ή χλωριομένο νερό μπορούν σχετικά γρήγορα να διαβρώσουν την υποδοχή φόρτισης. Η Samsung δέχτηκε το λάθος της και αποφάσισε να συμβιβαστεί με την ACCC για τους λανθασμένους ισχυρισμούς της και να πληρώσει πρόστιμο ύψους $14 εκατ., όπως και να προχωρήσει σε αλλαγές στο hardware και το λογισμικό των συσκευών για να αντικατοπτρίζεται με ορθότερο τρόπο η αδιαβροχοποίηση των συσκευών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACCC,

Αυτή η ποινή είναι μια καλή υπενθύμιση για τις επιχειρήσεις ούτως ώστε οι ισχυρισμοί για τα προϊόντα τους να μπορούν να επαληθευτούν και στην πραγματικότητα.

Η ποινή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για έναν κολοσσό όπως η Samsung, αλλά λειτουργεί σαν μια καλή υπενθύμιση και για τους χρήστες που βλέπουμε να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για υποβρύχιες λήψεις στη θάλασσα, πως είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσουν κάποια σοβαρή ζημιά.

[via]

Loading