Νέα Samsung Smart TV με λειτουργικό σύστημα Tizen

2015-Smart-TV-UX_US

Η Samsung ανακοίνωσε στην CES 2015 ότι όλες οι Smart TVs που θα κυκλοφορήσουν το 2015 θα διαθέτουν νέα πλατφόρμα που θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Tizen. Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Tizen, προσφέρει ευελιξία, με περισσότερες επιλογές σε περιεχόμενο και συσκευές, επιτρέποντας έτσι στους προγραμματιστές να δημιουργούν εύκολα συμβατό περιεχόμενο, ενώ συνδέουν τους τηλεθεατές σε ένα κόσμο ψυχαγωγίας με πολλές δυνατότητες.

Σύμφωνα με τον Won Jin Lee, αντιπρόεδρο του τμήματος Visual Display Business της Samsung,

"Χτίζοντας τη Smart πλατφόρμα μας γύρω από το λειτουργικό Tizen, κάναμε ένα επαναστατικό βήμα προς ένα πιο έξυπνο και ολοκληρωμένο σύστημα. H πλατφόρμα Tizen όχι μόνο εμπλουτίζει την ψυχαγωγία του καταναλωτή, αλλά και ξεκλειδώνει μελλοντικές ευκαιρίες για την ψυχαγωγία στο σπίτι"

Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση

Χάρη στο νέο του σχεδιασμό, το Smart Hub προβάλλεται σε μια οθόνη, επιτρέποντας γρήγορη πρόσβαση και εύκολη πλοήγηση. Η πρώτη οθόνη δείχνει το πιο πρόσφατο περιεχόμενο και εξατομικευμένες προτάσεις για ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας.

Μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση στο σύστημα είναι η ευκολία με την οποία η τηλεόραση πλέον συγχρονίζεται με άλλες συσκευές. Χρησιμοποιώντας το Wi-Fi Direct, το περιεχόμενο μοιράζεται απρόσκοπτα από μια κινητή συσκευή στην τηλεόραση και αντίστροφα με ένα μόνο κλικ. Με Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (BLE), η Samsung Smart TV έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να συνδέεται σε κοντινές κινητές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μία multi-screen εμπειρία με εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πολλές διαφορετικές συμβατές συσκευές. Οι τηλεθεατές μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ζωντανές αναμεταδόσεις ή άλλο τηλεοπτικό περιεχόμενο σε κινητές συσκευές, οπουδήποτε στο δίκτυο του σπιτιού τους, ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη.

Ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας

Οι επιλογές ψυχαγωγίας του καταναλωτή πλέον έχουν εξελιχθεί και περιλαμβάνουν πολλές συσκευές και ατελείωτο περιεχόμενο μέσα από ένα εύρος πηγών. Αναγνωρίζοντας αυτήν την τάση, η νέα πλατφόρμα της Samsung σχεδιάστηκε, ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και δυναμική εμπειρία ψυχαγωγίας. Ορισμένες από τις σημαντικότερες συνεργασίες περιεχομένου είναι οι ακόλουθες:

  • Το Samsung Sports Live, το οποίο επιτρέπει στον τηλεθεατή να βλέπει ζωντανά τους αγώνες, ενώ παράλληλα ελέγχει τα στατιστικά της ομάδας και των παικτών στην ίδια οθόνη. Η Samsung έχει συνεργαστεί με παγκόσμιες εταιρείες, ώστε να περιλαμβάνει έναν μεγάλο και ενημερωμένο κατάλογο.
  • Το PlayStation Now, μια υπηρεσία cloud-streaming παιχνιδιών διαθέσιμη στη βόρεια Αμερική, προσφέρει τη δυνατότητα gaming, χωρίς να χρειάζεται η κονσόλα Playstation. Με τη δυνατότητα PlayStation Now στις Samsung Smart TVs, οι χρήστες μπορούν να ψυχαγωγηθούν μέσα από εκατοντάδες παιχνίδια του PlayStation 3, συνδέοντας απλά τις τηλεοράσεις τους με τηλεχειριστήρια DUALSHOCK 4.
  • Το διάσημο παιχνίδι χορού, Just Dance Now, σε συνεργασία με τη Ubisoft, είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στις Samsung Smart TVs. Οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν και να χορεύουν μπροστά στην τηλεόραση τους, χρησιμοποιώντας το Samsung Smart Remote και τις Samsung κινητές συσκευές τους. Το παιχνίδι υποστηρίζει πολλαπλούς παίκτες, οπότε όλο και περισσότεροι φίλοι και μέλη της οικογένειας θα μπορούν να συμμετάσχουν.
  • Το Bingo HOME: Race to Earth είναι το καινούργιο παιχνίδι της DreamWorks Animation για την ταινία HOME, που διαθέτει bingo που επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ της τηλεόρασης και των Smart συσκευών που βρίσκονται στο σπίτι. Το καινοτόμο και πρωτοποριακό οίκο-σύστημα από τη Samsung και τη Yahoo είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει διάδραση μεταξύ πολλαπλών οθονών μέσα στο σπίτι.
  • Το Milk Video της Samsung που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή και ενδιαφέροντα video clip από ιστοσελίδες για να δώσει στους χρήστες πλήρη πρόσβαση σε περιεχόμενο από μια αυξανόμενη λίστα 50 παρόχων περιεχομένου. Επιπλέον οι τηλεθεατές μπορούν να ανακαλύψουν εύκολα νέο περιεχόμενο, μέσω της λειτουργίας Samsung On TV με εξατομικευμένες προτάσεις.

Περισσότερες επιλογές από ποτέ

Η νέα πλατφόρμα της Samsung με λειτουργικό Tizen επιτρέπει στις Samsung Smart TVs να αποτελέσουν μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου οικοσυστήματος περιεχομένου, απλοποιώντας έτσι τη συνεργασία με διαφορετικές εταιρείες για μέγιστη ευελιξία και άμεση πρόσβαση.

Η συμβατότητα του λειτουργικού Tizen με άλλες συσκευές εδραιώνει τις Samsung Smart TVs ως το κέντρο ελέγχου για κάθε έξυπνο σπίτι, θέτοντας τα στάνταρ για το μέλλον των Smart τηλεοράσεων και αλλάζει την εμπειρία θέασης.

Loading