Επίσημο: Η Samsung θα παρουσιάσει το UI του αναδιπλώμενου smartphone την επόμενη εβδομάδα! Κυκλοφορεί το 2019 μαζί με 5G smartphone

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τη Samsung, τα οποία συνήθως δεν απασχολούν ιδιαίτερα το κοινό, είχαμε ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις από την εταιρεία για όλα τα καυτά ζητήματα των μηνών που προηγήθηκαν και αυτών που έρχονται.

Ξεκινώντας από τα...βαρετά, η Samsung ανακοίνωσε τζίρο - ρεκόρ ύψους $57.46 δισ. για το τρίτο τρίμηνο του 2018, χάριν στη μεγάλη ζήτηση για τις οθόνες OLED και το τμήμα ημιαγωγών (μνήμες NAND και DRAM). Το τμήμα mobile τα πήγε αρκετά καλά στην premium κατηγορία, παρά τις ελαφρώς πεσμένες πωλήσεις, ενώ παρατηρήθηκε σημαντικότερη μείωση στην entry-level και mid-range κατηγορία. Για το επόμενο τρίμηνο, πάντως, η Samsung περιμένει μικρότερο τζίρο.

Ας περάσουμε στα πιο ζουμερά. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το περιβάλλον χρήσης (UI) του επερχόμενου αναδιπλώμενου smartphone στο συνέδριο Samsung Developers Conference που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο San Francisco. Προσέξτε, μιλάμε για το λογισμικό και όχι για τη συσκευή, επομένως, δύσκολα θα δούμε έστω κάποιο πρωτότυπο από την εταιρεία. Υπενθυμίζουμε, ακόμη, ότι το νέο περιβάλλον χρήσης αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Google ειδικά για τέτοιου είδους συσκευές.

Εξάλλου, η Samsung εκτιμά ότι η αγορά των smartphones συνολικά θα παρουσιάσει άνοδο την επόμενη χρονιά, λόγω των premium συσκευών. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο αναδιπλώμενο smartphone και το πρώτο 5G smartphone μέσα στο 2019. Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, αν αυτές οι δύο καινοτομίες θα ενσωματωθούν ταυτόχρονα σε μία συσκευή, αλλά εδώ θα είμαστε για να το δούμε και αυτό στην πορεία.

[via]

Loading