Η Samsung έριξε τη Nokia από την κορυφή των κατασκευαστών και ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το Q1 2012

Samsung World's Biggest Phone Maker

Η ανοδική πορεία της Samsung συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μιας και τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι άκρως εντυπωσιακά, ενώ είναι πλέον η κορυφαία κατασκευάστρια κινητών τηλέφωνων εκθρονίζοντας τη Nokia από την πρώτη θέση μετά από 14 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ ύψους 8.85 τρισ. won (περίπου €5.91 δισ.), σχεδόν διπλάσια από αυτά της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, με την εταιρία να αποδίδει την τεράστια αύξηση στις πωλήσεις φορητών συσκευών (smartphones/tablets) και τηλεοράσεων.

Phone Vendors Market Share Q1 2012

Σε ό,τι αφορά την πρωτιά στους κατασκευαστές, σύμφωνα με την αναφορά της Strategy Analytics, η Samsung διέθεσε 93.5 εκατ. κινητά τηλέφωνα στο Q1 2012, ενώ η Nokia έμεινε στη δεύτερη θέση με 82.7 εκατ. συσκευές.

“Οι αποστολές της Nokia σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν κατά 24% στα 82.7 εκατ. τεμάχια για το Q1 2012. Οι ποσότητες μειώθηκαν επειδή έμειναν στάσιμες οι πωλήσεις των low-end featurephones στις αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά και επειδή τα high-end Lumia smartphones δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν το κενό που άφησε η ταχύτατη υποχώρηση των Symbian smartphones. Η Nokia ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών στον κόσμο από το 1998 έως το 2011, για 14 χρόνια, προτού παραδώσει τα σκήπτρα στη Samsung αυτό το τρίμηνο”

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα παραπάνω νούμερα αφορούν τις διαθέσιμες ποσότητες συσκευών στην αγορά και όχι πωλήσεις.

Εξαιρετικοί οι οιωνοί για τη Samsung και σίγουρα το μέλλον φαντάζει λαμπρό με την επικείμενη παρουσίαση του Samsung Galaxy S III.

[via Bloomberg]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Nokia, Samsung. Bookmark the permalink.

Comments are closed.