Απορρίφθηκε η αγωγή των Cypress Hill κατά του 'Grand Theft Auto: San Andreas' ύψους $250 εκατ.

Ταυτόχρονα με την έναρξη των προπαραγγελιών για το πολυαναμενόμενο Grand Theft Auto V, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αγωγή του Michael 'Shagg' Washington (backup singer των Cypress Hill) κατά της RockStar με την κατηγορία ότι ο κύριος χαρακτήρας του 'Grand Theft Auto: San Andreas' είναι βασισμένος στον ίδιο και την ιστορία της ζωής του.

Το δικαστήριο τελικά απέρριψε την υπόθεση του Washington ο οποίος ζητούσε αποζημίωση $250 εκατομμυρίων, με την αιτιολογία ότι "η μόνη ομοιότητα που εντοπίζει με τον CJ είναι στην εμφάνιση αλλά είναι τόσο μικρή που θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκατοντάδες άλλους μαύρους άντρες. Ακόμα και αν ο χαρακτήρας βασίζεται πράγματι στον ίδιο, οι δραστηριότητες του είναι εντελώς άσχετες και συνεπώς οι κατηγορίες δεν ευσταθούν."

Πάντως τα επιχειρήματα του Washington ομολογουμένως έχουν κάποια βάση, με το όνομα του να εμφανίζεται στα credits του παιχνιδιού και τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του πήρε συνέντευξη σχετικά με το παρελθόν του και το γεγονός ότι υπήρξε μέλος συμμοριών. Η Rockstar συμφώνησε ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του θα τον ενημέρωνε κάτι το οποίο δεν έπραξε ποτέ.

[via Eurogamer]

Loading