Snapchat: Λανσάρει από σήμερα τη νέα λειτουργία Dual Camera

Το Snapchat αναβαθμίζεται και προσθέτει τη νέα λειτουργία Dual Camera με σκοπό να δώσει στους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα την μπροστά και την πίσω κάμερα. Αναμφίβολα είναι μια χρήσιμη λειτουργία που έρχεται ως απάντηση στην ανερχόμενη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης BeReal.

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για την ώρα μόνο σε συσκευές iOS και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες στις συσκευές Android. Οι χρήστες της εφαρμογής σε iPhone θα δουν την επιλογή όταν ανοίξουν την toolbar της κάμερας. Υπάρχουν διαθέσιμα 4 διαφορετικά στυλ, με τις κάμερες σε οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό, σε picture-in-picture mode και σε cutout μορφή όπου οτιδήποτε βλέπει η πίσω κάμερα μετατρέπεται σε φόντο.

Φυσικά, οι δημιουργοί περιεχομένου έχουν στην διάθεση τους όλα τα κλασικά εργαλεία διαμόρφωσης του περιεχομένου τους, όπως stickers, lenses και προσθήκη μουσικής.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι και η Snap Inc. δανείζεται λειτουργίες από άλλες πλατφόρμες, καθώς το συνηθισμένο είναι να της κλέβουν τις ιδέες οι υπόλοιποι ανταγωνιστές, όπως το Instagram. Ειδικά η τελευταία έχει λανσάρει το δικό της Dual Camera εργαλείο και πλέον πραγματοποιεί δοκιμές για να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στους χρήστες.

Loading