Sony a9 III: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη νέα πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή Alpha 9 III (α9 III), η οποία είναι εξοπλισμένη με τον πρώτο αισθητήρα εικόνας full-frame με καθολικό κλείστρο στον κόσμο.

Ο εντυπωσιακός νέος αισθητήρας εικόνας full-frame με καθολικό κλείστρο επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να πραγματοποιεί λήψεις σε ταχύτητες ριπής έως και 120 fps χωρίς παραμόρφωση ή συσκότιση. Συνδυάζοντας αυτόν τον πρωτοποριακό αισθητήρα με το πιο προηγμένο σύστημα AF της Sony μέχρι σήμερα - το οποίο διαθέτει αυτόματη εστίαση AI με έως και 120 φορές υπολογισμούς εστίασης AF/AE ανά δευτερόλεπτο - καθώς και τη δυνατότητα συγχρονισμού του φλας σε όλες τις ταχύτητες λήψης, η α9 III ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους επαγγελματίες φωτογράφους για να αποτυπώσουν τη σημαντική στιγμή.

sony-a9-iii-official-6.jpg

Χαρακτηριστικά της α9 III

Μια νέα διάσταση στην ποιότητα της φωτογραφικής απόδοσης που προκύπτει από τον πρώτοi αισθητήρα εικόνας με καθολικό κλείστρο στον κόσμο:

Η νέα α9 III είναι εξοπλισμένη με έναν πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας CMOS full-frame με συσσωρευμένο αισθητήρα εικόνας με καθολικό κλείστρο και περίπου 24,6 αποτελεσματικά megapixels και ενσωματωμένη μνήμη, σε συνδυασμό με την τελευταία μονάδα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR. Επιτυγχάνει συνεχείς λήψεις χωρίς συσκότιση με παρακολούθηση AF/AEiv έως και περίπου 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η νέα α9 III είναι εξοπλισμένη με AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου υψηλής πυκνότητας. Μια ειδική μονάδα επεξεργασίας AI χρησιμοποιεί τη λειτουργία Real-time Recognition AF για να αναγνωρίζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων με μεγάλη ακρίβεια. Συνδυάζοντας την απόδοση υψηλής ταχύτητας έως και 120fps με την απόδοση αναγνώρισης θέματος υψηλής ακρίβειας, είναι δυνατή η εύκολη φωτογράφηση κρίσιμων σκηνών και στιγμών που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με γυμνό μάτιiv. Η μονάδα επεξεργασίας AI στην α9 III υποστηρίζει βίντεο καθώς και φωτογραφίες με ακριβή αναγνώριση της μορφής και της κίνησης του θέματος, παρέχοντας σημαντική βελτίωση στην απόδοση αναγνώρισης ανθρώπινων ματιών με τις λειτουργίες Real-time Recognition AF και Real-time Tracking που αναγνωρίζουν, παρακολουθούν και εστιάζουν αυτόματα στα μάτια ενός συγκεκριμένου θέματος. Η α9 III είναι εξοπλισμένη με 8,0 stops οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων εντός του σώματος, επιτρέποντας την απόδοση εικόνας υψηλής ποιότητας.

sony-a9-iii-official-1.jpg

Η ταχύτητα κλείστρου απελευθερώνεται από τους περιορισμούς των συμβατικών αισθητήρων εικόνας με μηχανικό κλείστρο και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/80000 δευτερόλεπτο (1/16000 δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια συνεχούς λήψης), καθιστώντας δυνατή τη λήψη σε υψηλή ταχύτητα χωρίς παραμόρφωση. Όταν είναι συνδεδεμένο ένα συμβατό φλας της Sony, όπως τα HVL-F60RM2 και HVL-F46RM (πωλούνται ξεχωριστά), είναι δυνατός ο συγχρονισμός του φλας και η λήψη φωτογραφιών σε όλες τις ταχύτητες κλείστρου έως και 1/80000 δευτερόλεπτο. Στο παρελθόν, εάν ο χρήστης απελευθέρωνε το κλείστρο με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα συγχρονισμού του φλας, η ποσότητα του φωτός μειωνόταν απότομα, αλλά με τη λειτουργία συγχρονισμού φλας πλήρους ταχύτητας, είναι πλέον δυνατή η λήψη σκηνών που δεν θα μπορούσαν εύκολα να αποτυπωθούν με τη συμβατική τεχνολογία. Επίσης, κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο υπό φωτισμό LED, η λειτουργία Hi Frequency Flicker μπορεί να μειώσει σημαντικά τα προβλήματα flicker υψηλής συχνότητας, επιτρέποντας τη λεπτή ρύθμιση της ταχύτητας κλείστρου ώστε να ταιριάζει με τη συχνότητα flicker κατά την προβολή στο monitor.

Η α9 III διαθέτει επιλογές λειτουργίας καθυστέρησης απελευθέρωσης, οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να δίνει προτεραιότητα στην καθυστέρηση απελευθέρωσης ή στην απεικόνιση του σκοπεύτρου/οθόνης. Η νέα λειτουργία Pre-Capture επιτρέπει στο χρήστη να γυρίσει πίσω έως και 1 δευτερόλεπτο και να καταγράψει τη στιγμή πριν πατήσει το κλείστρο, η αλλαγή της ταχύτητας συνεχούς λήψης Boostx κατά τη διάρκεια της λήψης και η βελτιωμένη διάρκεια ριπής εξασφαλίζουν ότι οι σημαντικές στιγμές αποτυπώνονται αξιόπιστα χάρη στη μεγάλη μνήμη buffer και την αυξημένη συνολική ταχύτητα του συστήματος, επιτρέποντας τη λήψη έως και περίπου 390 εικόνων Fine JPEG σε μία συνεχή ριπή 30 fps.

sony-a9-iii-official-2.jpg

Οι προσαρμοζόμενες περιοχές εστίασης έχουν διευρυνθεί ώστε να περιλαμβάνουν από XS έως XL αντί για τα προηγούμενα μεγέθη S, M και L. Η λειτουργία Preset Focus/Zoom επιτρέπει την απομνημόνευση προκαθορισμένων ρυθμίσεων εστίασης και ζουμ στη φωτογραφική μηχανή για γρήγορη ανάκληση όταν χρειάζεται. Εκτός από το υπάρχον προσαρμοσμένο μέγεθος καρέ ισορροπίας λευκού, ο χρήστης μπορεί τώρα να επιλέξει άλλα μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες, γεγονός που επιτρέπει τη λεπτομερή ρύθμιση της ισορροπίας λευκού μετά τη σύνθεση μιας εικόνας. Η α9 III διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως οι πιο πρόσφατοι αλγόριθμοι AF για την επίτευξη υψηλής ακρίβειας AF σε επίπεδα φωτισμού έως και EV-5 στη λειτουργία AF-S (ισοδύναμο ISO 100, φακός F2.0), παρακολούθηση AF για συνεχείς λήψεις σε F22 και μια λειτουργία σύνθετης λήψης RAW που δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού πολλών διαδοχικών φωτογραφιών σε μια σύνθετη φωτογραφία υψηλής ποιότητας.

Προηγμένη απόδοση βίντεο χωρίς παραμόρφωση

Ο αισθητήρας εικόνας με καθολικό κλείστρο παρέχει έκφραση εικόνας χωρίς παραμόρφωση για βίντεο καθώς και για ακίνητες εικόνες. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει με ευκολία φωτογραφίες κοντινών τοπίων από ένα όχημα που κινείται γρήγορα, όπως ένα αυτοκίνητο, ή θέματα που κινούνται γρήγορα. Αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι η πρώτη στη σειρά Alpha που μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K 120p με υψηλό ρυθμό καρέ χωρίς περικοπή, επιτρέποντας στο χρήστη να τραβήξει με τη γωνία θέασης που επιθυμεί. Είναι επίσης δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K 60p με υπερδειγματοληψία 6K.

Η α9 III περιλαμβάνει το S-Cinetone, το οποίο δημιουργήθηκε με την εξέλιξη της ψηφιακής κινηματογραφικής κάμερας VENICE για την παραγωγή ταινιών, κάνοντας το ανθρώπινο δέρμα και τα θέματα να ξεχωρίζουν όμορφα, δημιουργώντας φυσικές λεπτομέρειες. Η α9 III είναι εξοπλισμένη με τις πιο πρόσφατες λειτουργίες βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων επιδόσεων διαβάθμισης και του S-Log3, ενώ όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης Log, μπορεί να προβάλει και το επιθυμητό εισαγόμενο LUT του χρήστη. Η α9 III είναι συμβατή με την εφαρμογή για κινητά "Monitor & Control" για δημιουργούς βίντεο.

sony-a9-iii-official-3.jpg

Λειτουργικότητα και αξιοπιστία για επαγγελματίες

Η Sony άκουσε τις φωνές των επαγγελματιών φωτογράφων και προσέφερε λειτουργικότητα και αξιοπιστία που υποστηρίζουν τις ανάγκες τους. Το σχήμα της λαβής έχει βελτιωθεί και είναι εργονομικά σχεδιασμένο, ώστε να μπορεί να κρατηθεί εύκολα στην παλάμη του χεριού του χρήστη για να αποφεύγεται η καταπόνηση ακόμα και κατά τη χρήση τηλεφακού ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η κατακόρυφη λαβή VG-C5 (πωλείται ξεχωριστά), προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα και ευελιξία κατά την οριζόντια λήψη, παρέχοντας άνετη στήριξη για μεγάλες περιόδους λήψης. Η α9 III είναι εξοπλισμένη με οθόνη LCD πολλαπλών γωνιών 4 αξόνων, η οποία μπορεί να ελεγχθεί μέσω αφής, επιτρέποντας διαισθητικό χειρισμό με τη χρήση του πιο σύγχρονου μενού αφής. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο χρησιμοποιεί ένα OLED Quad XGA 9,44 εκατομμυρίων κουκκίδων και επιτυγχάνει υψηλή ορατότητα με την ίδια φωτεινότητα με την α7R V και μεγέθυνση περίπου 0,90x. Ένα προσαρμοσμένο κουμπί είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος της φωτογραφικής μηχανής και η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να αλλάξει με το χειρισμό του προσαρμοσμένου κουμπιού που έχει αντιστοιχιστεί με το Continuous Shooting Speed Boost με το δάχτυλο που κρατάει τη λαβή, επιτρέποντας εξαιρετικά άμεσο χειρισμό. Υποστηρίζει τους επαγγελματίες φωτογράφους κατά τη λήψη σε όλα τα περιβάλλοντα.

Ροή εργασιών υψηλής ταχύτητας και ικανότητα κλιμάκωσης για την υποστήριξη άμεσης παράδοσης

Τα νέα χαρακτηριστικά της α9 III περιλαμβάνουν ένα φίλτρο εικόνας αναπαραγωγής που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει αποτελεσματικά μεγάλο αριθμό εικόνων χρησιμοποιώντας συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας και ένα μενού λειτουργιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά την αναπαραγωγή εικόνων. Και τα δύο χαρακτηριστικά υποστηρίζουν έντονα τη ροή της επαγγελματικής εργασίας από τη λήψη μέχρι την παράδοση.

sony-a9-iii-official-4.jpg

Ένα μενού λειτουργιών μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί κατά την αναπαραγωγή, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει αποτελεσματικά έναν μεγάλο αριθμό εικόνων χρησιμοποιώντας τη συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας. Το "Playback Function Menu" μπορεί να οριστεί εκ των προτέρων, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εκτελεί την προστασία, τη μεταφορά μέσω smartphone, τη μεταφορά μέσω FTP κ.λπ. κατά την αναπαραγωγή φωτογραφιών. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει περιορισμένες φωτογραφίες με ένα φίλτρο αναπαραγωγής και να τις αναπαράγει από το μενού λειτουργιών, επιτρέποντας τη γρήγορη παράδοση συγκεκριμένων φωτογραφιών. Η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με ειδικό μικρόφωνο για φωνητικά υπομνήματα στο πίσω μέρος, ενώ το ενσωματωμένο μικρόφωνο που βρίσκεται κοντά στο στόμα επιτρέπει την καθαρή εγγραφή ήχου ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον. Τα ηχογραφημένα δεδομένα ήχου μπορούν να μεταφερθούν μέσω FTP μαζί με τις φωτογραφίες. Η φωτογραφική μηχανή επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει έως και 20 προεπιλογές από το Διεθνές Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών Τύπου (IPTC), ένα διεθνές συμβουλευτικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν ειδησεογραφικοί οργανισμοί από διάφορες χώρες.

Η α9 III μπορεί να μεταφέρει δεδομένα έως και δύο φορές ταχύτερα από την α9 II. Η επικοινωνία στα 5 GHz προσφέρει μέγιστη ταχύτητα και αξιοπιστία για τους φωτογράφους ειδήσεων και αθλητικών γεγονότων που χρειάζονται άμεση παράδοση μέσω FTP, καθώς και για περιβάλλοντα στούντιο. Η α9 III επιτρέπει την εγγραφή φωτογραφιών και ταινιών σε μέσα μνήμης με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των δύο υποδοχών μέσων που υποστηρίζουν κάρτες CFexpress τύπου A, καθώς και κάρτες SD UHS-I και UHS-II.

sony-a9-iii-official.jpg

Είναι συμβατή με την επαγγελματική εφαρμογή για κινητά "Transfer & Tagging", η οποία επιταχύνει τη ροή της εργασίας παράδοσης εικόνων, και με την εφαρμογή "Remote Camera Tool", η οποία επιτρέπει την απομακρυσμένη λήψη από υπολογιστές μέσω ενσύρματου LAN. H Sony σχεδιάζει να υποστηρίξει μια νέα έκδοση του Camera Remote SDK, ενός κιτ ανάπτυξης λογισμικού που επιτρέπει την απομακρυσμένη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής και την αλλαγή των ρυθμίσεων λήψης.

Επιπλέον, η α9 III έχει προγραμματιστεί να υποστηρίξει λειτουργικές βελτιώσεις, όπως η δυνατότητα λειτουργίας FTP, η αναπαραγωγή αναμετάδοσης και η υποστήριξη του μορφότυπου C2PA μέσω μιας ενημέρωσης του λογισμικού της κάμερας.

Η Sony θα συνεχίσει να διευρύνει τις λειτουργίες, όπως η διόρθωση της αναπνοής, η αναπαραγωγή αναμετάδοσης και η υποστήριξη φορμά C2PA για τις α1 και α7S III στο μέλλον για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών μαζί με την α9 III.

Διαθεσιμότητα

Η φωτογραφική μηχανή α9 III θα είναι διαθέσιμη μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Sony.

Η λαβή VG-C5 θα είναι διαθέσιμη μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Sony.

Loading