Sony και Honda συμμαχούν για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων

Τον περασμένο Ιανουάριο η Sony ανακοίνωσε επίσημα πως θα ιδρύσει τμήμα για την ανάπτυξη δικών της ηλεκτρικών οχημάτων και σήμερα μαθαίνουμε ότι θα συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα η Honda. Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για να δείξουν τις προθέσεις τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα χρησιμοποιηθεί η ονομασία Sony Mobility που αποκαλύφθηκε στο CES 2022, ωστόσο, μαθαίνουμε πως η εταιρεία θα συσταθεί εντός του τρέχοντος έτους και οι πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος θα ξεκινήσουν το 2025.

Η κατασκευή του πρώτου μοντέλου θα γίνει από τη Honda (εάν και εφόσον προχωρήσει η συνεργασία), η οποία θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις, ενώ η Sony θα αναπτύξει την πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει το σύστημα infotainment, τους αισθητήρες και τις τηλεπικοινωνίες.

Όπως δήλωσε ο Kenichiro Yoshida,

Στόχος της Sony είναι να γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Η συμμαχία με τη Honda, η οποία έχει να επιδείξει μια μακρά ιστορία, εμπειρία και επιτεύγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεχίζει να δημιουργεί επαναστατικά προϊόντα, θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε το όραμα μας.

Από την πλευρά του, ο Toshihiro Mibe, CEO της Honda, τόνισε:

Η Νέα Εταιρεία θα έχει στόχο να ξεχωρίσει στους τομείς της καινοτομίας, εξέλιξης και επέκτασης τους κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια ευρεία και φιλόδοξη προσέγγιση για τη δημιουργία προϊόντων που ξεπερνούν τις προσδοκίες και τη φαντασία των καταναλωτών. Θα τα καταφέρουμε χάριν στην κορυφαία τεχνολογία και τεχνογνωσία μας έχοντας ως κεντρικούς πυλώνες το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ θα εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές δυνατότητες και των δύο εταιρειών. Τόσο η Sony, όσο και η Honda μοιράζονται πολλά κοινά ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, παρόλα αυτά, η κάθε μία ειδικεύεται σε διαφορετικό τομέα. Επομένως, πιστεύω πως αυτή η συμμαχία θα ενώσει τις δυνάμεις των δύο εταιρειών για να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Loading