Η Sony κλειδώνει 93.000 παραβιασμένους λογαριασμούς!

Τα προβλήματα για τη Sony δεν έχουν τελειώσει ακόμα, αφού η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι οι διάφορες επιθέσεις στις υπηρεσίες PlayStation Network και Sony Online Entertainment μέσα στη χρονιά οδήγησαν στην παραβίαση 93.000 λογαριασμών!

Στην προσπάθεια της να αποτρέψει τυχόν προβλήματα, η εταιρεία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και συγκεκριμένα να κλειδώσει όλους τους παραβιασμένους λογαριασμούς.

Έτσι, όσων οι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να κάνουν login, θα χρειαστεί να αλλάξουν το password τους  καθώς και να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους μέσω κάποιων πρόσθετων βημάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

Λιγότερο από το 0.1% των χρηστών PSN, SEN και SOE έχουν επηρεαστεί από τις επιθέσεις. Περίπου 93,000 λογαριασμοί παραβιάστηκαν παγκοσμίως, (60,000 PSN/SEN και 33,000 SOE) και για το λόγο αυτό τους κλειδώσαμε προσωρινά. Μόνο ένα μικρό ποσοστό του αριθμού αυτού παρουσίασε κάποια ύποπτη κινητικότητα και για την ώρα επανεξετάζουμε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς. Σε περίπτωση που είχατε κάποια πιστωτική κάρτα συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

[πηγή sony playstation blog]
Loading