Sony: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Bungie έναντι $3.6 δισ.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Sony είχε καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Bungie έναντι $3.6 δισ. και πλέον έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για να θεωρούμε την Bungie μέλος του PlayStation! Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε εξαγορά, η Bungie θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να εκδίδει video games ανεξάρτητα και μάλιστα τα μελλοντικά παιχνίδια της δεν θα είναι αποκλειστικά του PlayStation.

Εξαρχής ο στόχος της Sony με την Bungie ήταν να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη παιχνιδιών σε μορφή live service για όλες τις πλατφόρμες. Άλλωστε, ο CEO της SIE, Jim Ryan, είχε τονίσει τον περασμένο Ιανούαριο πως η Bungie θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει τον κόσμο του PlayStation σε εκατοντάδες εκατομμύρια gamers λανσάροντας περισσότερα από 10 νέα live service games μέχρι τον Μάρτιο του 2026.

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, μία από τις σημαντικότερες εξαγορές στον χώρο του gaming και μένει πλέον να δούμε τι θα γίνει με την μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών, αυτήν της Activision - Blizzard από τη Microsoft έναντι €68.7 δισ. Η τελευταία περνά από τους ελέγχους των αρμόδιων αρχών περί ανταγωνισμού και η Microsoft ευελπιστεί ότι θα εγκριθεί και θα ολοκληρωθεί οριστικά πριν το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (δλδ πριν τον Ιούνιο του 2023).

Οι προσδοκίες από τις Sony και Bungie είναι ιδιαίτερα υψηλές μετά τις εξαγγελίες των δύο εταιρειών και αναμένουμε με ενδιαφέρον τα νέα live-service games της τελευταίας.

Loading