Sony SRS-XB13 Review

Με παιχνιδιάρικη και άκρως καλοκαιρινή διάθεση, η Sony επιστρέφει ξανά στην κατηγορία των φορητών και αδιάβροχων Bluetooth ηχείων με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη χωρίς να του αδειάσει το πορτοφόλι. Ο λόγος για το Sony SRS-XB13, το νέο φορητό ηχείο της εταιρείας που προσφέρει στυλ, αντοχή, συνδεσιμότητα και αξιόλογη ποιότητα ήχου για τα δεδομένα της κατηγορίας.

sony-srs-xb13-techgear-review-1.jpg

Το Sony SRS-XB13 διατηρεί τον μικρό κυλινδρικό σχεδιασμό του προκατόχου του, με το ηχείο διαμέτρου 46mm στο επάνω μέρος να καλύπτεται από μια μεταλλική κυρτή γρίλια, ενώ πατά σταθερά στην επίπεδη σταθερή βάση του που διαθέτει κάποια κενά περιμετρικά με σκοπό να ενισχύσει το βάθος του ήχου στις χαμηλές συχνότητες. Να αναφέρουμε, επίσης, ότι διαθέτει λουράκι ενσωματωμένο στο επάνω μέρος για να το κρεμάσεις οπουδήποτε σε βολεύει περισσότερο μέσα στο γραφείο, το μπαλκόνι ή ακόμη και στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, η κατασκευή του είναι πιστοποιημένη στο πρότυπο IP67 για προστασία από νερό και σκόνη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

sony-srs-xb13-techgear-review-2.jpg

Όλο το υπόλοιπο σώμα είναι μίνιμαλ, με το logo της Sony σε κάθετη διάταξη και μια οριζόντια λωρίδα που περιλαμβάνει τα multimedia buttons (play/pause, volume up/down), το power button και το κουμπί Bluetooth για να πραγματοποιηθεί η σύζευξη με τις συσκευές - πηγές ήχου (π.χ. smartphone, tablet, laptop), ενώ στο τέλος αυτής της λωρίδας υπάρχει σφραγισμένο “καπάκι” που αποκαλύπτει την υποδοχή USB Type-C για φόρτιση του ηχείου αραιά και που. Κρατήστε, πάντως, ότι δεν διαθέτει υποδοχή 3.5mm, επομένως, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τεχνολογία Bluetooth για τη λειτουργία του. Το θετικό είναι ότι υποστηρίζει το πρότυπο Fast Pair της Google και η διασύνδεση με άλλες συσκευές γίνεται πανεύκολα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

sony-srs-xb13-techgear-review-4.jpg

Παρά το μικρό του μέγεθος, το Sony SRS-XB13 αποδίδει εξαιρετικά τις χαμηλές συχνότητες χάριν στην τεχνολογία EXTRA BASS και τον επεξεργαστή Sound Diffusion της εταιρείας, ενώ συνολικά ο ήχος διαχέεται ομοιόμορφα στον χώρο με την τεχνολογία DSP. Εδώ να πούμε, όμως, ότι η συνολική ένταση δεν είναι τόσο υψηλή όσο διαφημίζει η εταιρεία, με αποτέλεσμα να μην ενδείκνυται η χρήση του σε θορυβώδες περιβάλλον. Παρόλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις δύο ηχεία SRS-XB13 για να απολαύσεις στερεοφωνικό ήχο με πολύ πιο ενισχυμένη ένταση. Στην πράξη είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση για την πλειοψηφία των ειδών μουσικής χωρίς να “τηγανίζει” τον ήχο στις υψηλές συχνότητες.

sony-srs-xb13-techgear-review-6.jpg

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει για την πραγματοποίηση κλήσεων, να σημειώσουμε πως διαθέτει μεν μικρόφωνο, αλλά θα πρέπει να είστε αρκετά κοντά στη συσκευή για να σας ακούει καθαρά ο συνομιλητής σας. Τέλος, το Sony SRS-XB13 προσφέρει μεγάλη αυτονομία που ξεπερνά τις 15 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με μία φόρτιση, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να γεμίζει η μπαταρία του πιο γρήγορα.

Το Sony SRS-XB13 είναι διαθέσιμο σε 6 αποχρώσεις (μαύρο, ροζ, γαλάζιο, κίτρινο, γκρι-μπεζ και μπλε) με την τιμή του να κινείται κοντά στα €50.

Loading