Sony WF-SP800N Review: Δυνατή επιλογή ασύρματων ακουστικών για fitness

Ακόμη ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών της Sony πέρασε από τα χέρια μας τις τελευταίες εβδομάδες για τις καθιερωμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, μετά τα Sony WF-XB700 που είδαμε αναλυτικά στις αρχές του μήνα. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τα Sony WF-SP800N, τα οποία διαφέρουν αρκετά στην εμφάνιση τους και προσφέρουν προστασία από νερό και σκόνη, διότι η κατασκευή τους είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP55. Άρα με την πρώτη ανάγνωση μπορούμε να πούμε ότι απευθύνονται περισσότερους στους αθλητικούς τύπους.

sony-wf-sp800n-techgear-review.jpg

Στο κουτί των Sony WF-SP800N συμπεριλαμβάνονται η θήκη φόρτισης, μερικά ζευγάρια λαστιχένιων tips σε διάφορα μεγέθη για να βολέψουν κάθε τύπου αυτιού, καθώς και καλώδια USB Type-C σε Type-A για τη φόρτιση της θήκης τους. Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, είναι αρκετά διαφορετικά στην εμφάνιση και θα τα χαρακτηρίζαμε σχετικά μεγάλα για την κατηγορία, αφού προεξέχουν περισσότερο από τα αυτιά χωρίς, όμως, να είναι άσχημα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις βρεις το κατάλληλο μέγεθος των tips, κάθονται πολύ σταθερά στ’ αυτιά σου και τα νιώθεις ασφαλή και άνετα όταν τρέχεις, χάριν στο πλαστικό πτερύγιο του κάθε ακουστικό που “κλειδώνει” στο αυτί σου.

Σχετικά με τη θήκη φόρτισης, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει σε ασύρματα earbuds, ασφαλίζει μαγνητικά τα ακουστικά και διαθέτει στρογγυλεμένη βάση για να μένει σταθερή όταν την ακουμπάς επάνω σε μια επιφάνεια. Μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο πέραν της κλασικής λειτουργίας φόρτισης. Συνολικά, τόσο τα ακουστικά, όσο και η θήκη φόρτισης δημιουργούν μια premium αίσθηση παρά το σχετικά μεγάλο μέγεθος τους.

sony-wf-sp800n-techgear-review-8.jpg

Η σύνδεση με smartphone ή υπολογιστή γίνεται ταχύτατα μέσω Bluetooth και με τη βοήθεια της εφαρμογής Sony Headphones Connect μπορείς να διαχειριστείς αρκετές παραμέτρους για να προσαρμόσεις τον ήχο ανάλογα με τα γούστα σου. Να τονίσουμε ότι η σύνδεση παραμένει πολύ σταθερή ακόμη και όταν απομακρύνεσαι από τη συσκευή, ενώ δεν παρατηρήσαμε κάποια καθυστέρηση στην αναμετάδοση του ήχου σε videos και games. Στις κλήσεις που πραγματοποιήσαμε δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα, ούτε είχαμε κάποιο ανάλογο σχόλιο για την ποιότητα από τους συνομιλητές μας.

Από πλευράς επιδόσεων, τα Sony WF-S800N παρέχουν μια τρομερή εμπειρία ήχου με πεντακάθαρες υψηλές συχνότητες στις μεγάλες εντάσεις και πολύ δυνατά μπάσα (τεχνολογία EXTRA BASS). Σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (Noise Cancelling) και ο σχεδιασμός των ακουστικών που δεν επιτρέπουν στους εξωτερικούς θορύβους να φτάσουν στ’ αυτιά σου αν θέλεις να απομονωθείς πλήρως. Φυσικά, δεν λείπει το Ambient Mode που το προτείνουμε σε όσους κινούνται σε πολυσύχναστους δρόμους έτσι ώστε να ακούν τι συμβαίνει γύρω τους για μεγαλύτερη ασφάλεια.

sony-wf-sp800n-techgear-review-10.jpg

Μιας και μιλήσαμε για τα Ambient Mode και Noise Cancelling, εδώ μπαίνει και πάλι στην εξίσωση η εφαρμογή Sony Headphones Connect, καθώς από αυτήν μπορείς να ρυθμίσεις ακριβώς το επίπεδο του εξωτερικού ήχου που φτάνει στα αυτιά σου με τη βοήθεια ενός slider. Ακόμη, στην εφαρμογή υπάρχουν αρκετά έτοιμα pre-sets (Bass Boost, Voice, Bright κλπ.) και μπορείς να πειραματιστείς με τις συχνότητες για να ενισχύσεις αυτό που θέλεις να ακούς περισσότερο (π.χ. μπάσα). επιλογή να φωτογραφίσεις τα αυτιά σου, έτσι ώστε η εφαρμογή να βελτιστοποιήσει τον ήχο για τον τύπο τους (η αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε κάποια συγκλονιστική διαφορά), δυνατότητα να ενεργοποιήσεις την αυτόματη παύση της αναπαραγωγής όταν βγάζεις τα ακουστικά κ.ά.

Στο κομμάτι της αυτονομίας δεν έχουμε κανένα παράπονο, αφού τα Sony WF-SP800N προσφέρουν σχεδόν 10 ώρες χρήσης με μία φόρτιση (με ενεργή την ακύρωση θορύβου) και κερδίζουν ακόμη 9 ώρες χρήσης από τη θήκη φόρτισης. Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα ασύρματα ακουστικά προσφέρουν περίπου 5 ώρες αυτονομία, επομένως, εδώ έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

sony-wf-sp800n-techgear-review-13.jpg

Συνοψίζοντας, τα Sony WF-SP800N προσφέρουν στον χρήστη εξαιρετικό ήχο, μεγάλη αυτονομία και ανθεκτική κατασκευή. Αν δεν σας χαλάει η ιδιαίτερη εμφάνιση τους, τότε αποτελούν μια πάρα πολύ αξιόλογη λύση ειδικά για το fitness.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading