Sony WF-XB700 Review: Καινοτόμος σχεδιασμός, μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικός ήχος

Όπως σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, έτσι και σε αυτήν των ασύρματων earbuds η Sony αποδεικνύει ότι δεν επηρεάζεται από τους άλλους κατασκευαστές και ακολουθεί πιστά τη δική της φιλοσοφία. Σε αντίθεση, λοιπόν, με την πλειοψηφία των κατασκευαστών, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει θέσει ως στόχο να αντιγράψει τα AirPods της Apple, κάτι που διαπιστώνεις με μια πρώτη ματιά στα Sony WF-XB700. Δεν διαφωνούμε με την πολιτική της, ίσα ίσα την επιβραβεύουμε, αλλά αν θα αλλάζαμε κάτι αυτό θα αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο ονομάζει τα προϊόντα της, καθώς δεν είναι και το πιο εύκολο να θυμάσει πως λέγονται.

sony-wf-xb700-techgear-review-1.jpg

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό και την κατασκευή, τα Sony WF-XB700 έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να “κουμπώνουν” πλήρως στο αυτί του χρήστη σε τρία διαφορετικά σημεία. Είναι αρκετά μεγάλα και χρειάζεσαι λίγο χρόνο να τα συνηθίσεις, παρόλα αυτά, είναι ελαφριά και δεν σε κουράζουν. Επίσης, παραμένουν σταθερά και κατά τη διάρκεια της άσκησης (τα δοκιμάσαμε στο τρέξιμο), ενώ είναι πιστοποιημένα στο πρωτόκολλο IPX4 για ανθεκτικότητα στις πιτσιλιές (όχι δυστυχώς στο νερό). Σημειώστε ότι στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται τρία διαφορετικά λαστιχένια tips για να επιλέξεις αυτά που κάθονται καλύτερα στο αυτί σου. Η θήκη φόρτισης είναι κατασκευασμένη από πλαστικό υλικό και σου δείχνει την κατάσταση της φόρτισης με LED φωτάκι, ενώ η ίδια φορτίζει τη μπαταρία της μέσω της υποδοχής USB Type-C.

Μια άλλη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό είναι ότι δεν υποστηρίζουν διαχείριση με αγγίγματα. Η Sony έχει τοποθετήσει ένα πολύ μικρό φυσικό κουμπί στην κάτω άκρη του κάθε ακουστικό, με το αριστερό να χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της έντασης και το δεξί για τη διαχείριση της αναπαραγωγής (play, pause, forward, rewind). Με παρατεταμένο κράτημα ενεργοποιείται ο ψηφιακός βοηθός και η απάντηση σε εισερχόμενες κλήσεις γίνεται με πάτημα στο δεξί ακουστικό. Γενικά χρειάζεται μια μίνι εκπαίδευση για να το συνηθίσεις, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.

sony-wf-xb700-techgear-review-5.jpg

Η σύνδεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές (smartphones, tablets, laptops κλπ.) γίνεται ταχύτατα μέσω Bluetooth, ωστόσο, δεν υποστηρίζουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης σε περισσότερες από μία συσκευές.

Στα πλεονεκτήματα των Sony WF-XB700 κρατάμε τη μεγάλη αυτονομία (σχεδόν 10 ώρες με μία φόρτιση), το έξτρα ζουμάκι από τη θήκη φόρτισης για ακόμη 2 πλήρεις φορτίσεις και το γεγονός ότι με 10 λεπτά φόρτισης κερδίζεις 1 ώρα χρήσης. Επίσης, η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική τόσο κατά τη διάρκεια των κλήσεων, όσο και στην αναπαραγωγή μουσικής, καθώς η τεχνολογία Extra Bass έχει βελτιστοποιηθεί σε πολύ καλό επίπεδο για να μην παραβαθαίνει ο ήχος και τα πρίμα είναι πεντακάθαρα ακόμη και σε υψηλές εντάσεις. Τα μικρόφωνα λειτουργούν επίσης πολύ ικανοποιητικά, αφού σε κλήσεις που πραγματοποιήσαμε δεν είχαμε κανένα παράπονο από τους συνομιλητές μας.

sony-wf-xb700-techgear-review-6.jpg

Στα μειονεκτήματα θα σημειώσουμε την απουσία τεχνολογίας ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC), αν και ο ιδιαίτερος σχεδιασμός τους απομονώνει πολύ καλά τους εξωτερικούς ήχους όταν τα χρησιμοποιείς σε εξωτερικούς χώρους, το γεγονός ότι δεν σταματά η αναπαραγωγή της μουσικής όταν τα βγάζεις από το αυτί, αλλά και το μάλλον παράξενο γεγονός πως δεν υποστηρίζουν την ξεχωριστή εφαρμογή της Sony για παραμετροποίηση του ήχου.

Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα Sony WF-XB700, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο…αλλά. Η εταιρεία συμμετέχει σε μια σκληρή, πλέον, αγορά με πληθώρα επιλογών από πολλούς κατασκευαστές που προσφέρουν πολύ καλύτερη αναλογία τιμής - απόδοσης. Αν η τιμή τους ήταν μικρότερη από τα €149 που ζητά επίσημα η Sony στη χώρα μας (τα βρίσκεις και με €119), τότε θα αποτελούσαν ξεκάθαρη επιλογή για κάθε χρήστη. Φυσικά, η Sony έχει να αντιπαραθέσει την αξιοπιστία του brand της και τον εξαιρετικό ήχο που προσφέρει, ωστόσο, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο κομμάτι της τιμολόγησης.

Loading