Sony Xperia 5 IV: Η νέα και πανίσχυρη compact ναυαρχίδα [IFA 2022]

Η Sony εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει κοινό στην αγορά που αναζητά smartphone - ναυαρχίδα με compact μέγεθος και γι’ αυτό προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια του Sony Xperia 5 IV στην IFA 2022. Μικρό στο μάτι, αλλά πανίσχυρο σε όλους τους τομείς, το νέο smartphone της εταιρείας φιλοδοξεί να κάνει την διαφορά στην premium κατηγορία διατηρώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία - σήμα κατατεθέν της Sony.

Ξεκινώντας από την κατασκευή, το Sony Xperia 5 IV έχει μικρές διαστάσεις 156x 67 x 8.2mm και ζυγίζει μόλις 172gr, ωστόσο, η πολυτελής κατασκευή του είναι πιστοποιημένη στα πρωτόκολλο IP65/IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, ενώ έχει χωρέσει στο εσωτερικό του μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh που υποστηρίζει φόρτιση σε ισχύ 30W.

sony-xperia-5-iv-colors.jpg

Κατά τ’ άλλα, έχουν ένα smartphone με οθόνη 6.1’’ OLED FDH+ (21:9) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και επικάλυψη Gorilla Glass Victus, που σύμφωνα με τη Sony είναι κατά 50% φωτεινότερη σε σύγκριση με το περυσινό μοντέλο. Στο hardware συναντάμε τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen1, 8GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο που μπορείς να επεκτείνεις έως 1TB με χρήση κάρτας microSDXC.

Στον τομέα της κάμερας η Sony αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πολλές από τις τεχνολογίες του Sony Xperia 1 IV και στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσίαση της στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις αισθητήρες 12MP f/1.7 (24mm) + 12MP f/2.2 wideangle (16mm) + 12MP f/2.4 telephoto (60mm) και στην πρόσοψη εμπρόσθια κάμερα 12MP. Όλοι οι αισθητήρες έχουν δυνατότητα λήψης video σε ανάλυση 4K HDR και μάλιστα στις πίσω κάμερες σε αργή κίνηση έως 5x (120fps), ενώ υποστηρίζονται τεχνολογίες όπως real-time object tracking με την χρήση AI και Eye AF.

sony-xperia-5-iv-xncpN.jpg

Σχετικά με τον ήχο, τα δύο ηχεία του Sony Xperia 5 IV είναι τοποθετημένα σε νέους θαλάμους για να μην υπάρχει συντονισμός του σώματος στις συχνότητες, έτσι ώστε να απολαμβάνεις έναν όσο το δυνατόν πιο καθαρό ήχο. Φυσικά δεν λείπουν οι τεχνολογίες Dolby Atmos, DSEE Ultimate, LDAC και 360 Reality Audio.

Το Sony Xperia 5 IV αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου σε αποχρώσεις White, Black και Green στην τιμή των €1049.

Loading