SouvLEAP: Το ιδανικό γύρισμα σούβλας με χειρονομίες! [Video]

souvleap

Κρατήσαμε το συγκεκριμένο post για τη σημερινή ημέρα (τα παιδιά μας έκαναν την τιμή να μας ενημερώσουν μέσα στην εβδομάδα), γιατί πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μεταξύ αμνοεριφίου και οινοποσίας. Πρόκειται για το SouvLEAP, ένα εκπαιδευτικό project που πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων στο παράρτημα της Λευκάδας (πρώην Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκησης και την Οικονομία).

Το SouvLEAP ξεκίνησε από τον Σταμάτη Δραγουμάνο, Ακαδημαϊκό Υπότροφο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα Λευκάδας σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.

Το project βασίζεται σε μια αστεία ιδέα που είχε ένα από τα μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος, η οποία ήταν ο εξ' αποστάσεως έλεγχος μια σούβλας αρνιού με την κίνηση ενός δαχτύλου.

Ο κ. Δραγουμάνος ξεκίνησε την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού και σε κάθε επιμέρους πρόβλημα ζητούσε την λύση από τα μέλη του φοιτητικού τμήματος τα οποία έτσι ανακάλυπταν γνώση ή εμβάθυναν περισσότερο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Πέρα από την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού έπρεπε να γίνουν και τα παρακάτω:

  • Ταχεία πρωτοτυποποίηση
  • Εκτίμηση του κόστους του τελικού προϊόντος
  • Βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου / μηχανής
  • Δημιουργία του πλάνου προώθησης
  • Γυρίσματα του βίντεο

Στο τέλος καταλήξαμε με ένα εμπορεύσιμο gadget και κυρίως καταλάβαμε την ψεύτικη εικόνα που προβάλλεται για την Ελλάδα. Το μήνυμα που μεταφέρουμε ως Έλληνες είναι:

"Δεν τεμπελιάζουμε όπως πολλοί πιστεύουν ότι κάνουμε, απλά σκεφτόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας"

Loading