Square: Νέα σημαντική κίνηση από την εταιρεία του Jack Dorsey

Η Square του Jack Dorsey (συνιδρυτής και CEO της Twitter) προχωρά στην εξαγορά της Afterpay, μιας εταιρείας από την Αυστραλία που προσφέρει τη δυνατότητα να αγοράσεις κάτι τώρα και να πληρώσεις αργότερα σε δόσεις, και μάλιστα χωρίς περαιτέρω χρεώσεις.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείας, η συμφωνία έκλεισε στα $29 δισεκατομμύρια σε μετοχές και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί επίσημα στις αρχές του 2022, αφότου λάβει δηλαδή το πράσινο φως από τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού.

Είναι ακόμα μία πολύ μεγάλη κίνηση από πλευράς Square, μιας και πρόσφατα ανακοίνωσε πως εξαγόρασε ένα μεγάλο ποσοστό στη μουσική υπηρεσία Tidal, ενώ πραγματοποιεί βήματα και προς την υιοθέτηση του Bitcoin. Η Afterpay εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 16 εκατομμύρια πελάτες και σχεδόν 100,000 εμπορικούς συνεργάτες παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μεγάλοι παίκτες δείχνουν ενδιαφέρον σε υπηρεσίες “buy now, pay later” και μάλιστα κυκλοφορεί η φήμη ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της αντίστοιχο πρόγραμμα “Apple Pay Later”.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading