Suikoden I & II HD Remaster: Ανακοινώθηκε για το 2023 η επιστροφή των θρυλικών JRPGs

Η Konami αποφάσισε να αναβιώσει δύο από τα πιο κλασικά RPGs της δεκαετίας του ’90 για το PlayStation, τα Suikoden I και Suikoden II, ανακοινώνοντας επίσημα τις HD Remaster εκδόσεις τους που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023 για Windows PC (μέσω Steam), Nintendo Switch, Xbox One, PS4, PS5 και Xbox Series X/S.

Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία, στις remastered εκδόσεις συμμετέχει ενεργά ο σχεδιαστής των original παιχνιδιών, Junko Kawano, και προφανώς τα γραφικά θα είναι δραματικά βελτιωμένα συγκριτικά με τους δύο τίτλους του 1995 και 1998 αντίστοιχα. Επιπλέον, σημαντικές βελτιώσεις θα δούμε στον ήχο και στο gameplay με την προσθήκη conversation log, συστήματος auto-battling και διπλασιασμό της ταχύτητας στις μάχες.

Το Suikoden είχε κυκλοφορήσει για το PlayStation το 1995 και δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τα Windows PCs στις Δυτικές αγορές. Η υπόθεση του είναι βασισμένη στο κινέζικο μυθιστόρημα Water Margin και ακολουθεί τον γιο ενός στρατηγού που αναζητά τα 108 Αστέρια της Μοίρας, αλλά και συμμάχους για να επιτεθεί κατά της Αυτοκρατορίας. Στον κύριο πυρήνα του είναι ένα κλασικό JRPG, αλλά περιλαμβάνει στοιχεία strategy με χτίσιμο βάσης και διαχείριση στρατού στις μάχες. Στο Suikoden II του 1998 συνεχίστηκε η ιστορία πατώντας επάνω στην ίδια συνταγή.

Loading