Τέλος για το Microsoft Office μετά από 32 χρόνια! Θα μετονομαστεί σε Microsoft 365

Μετά από 32 χρόνια, η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά σε rebranding της δημοφιλέστατης σουίτας Microsoft Office, η οποία σύντομα θα μετονομαστεί σε Microsoft 365! Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι εφαρμογές θα παραμείνουν οι ίδιες (όπως Word, Outlook, Excel και PowerPoint), απλά πλέον θα χαρακτηρίζονται ως μέρη του Microsoft 365, κάτι για το οποίο μας είχε προϊδεάσει πριν από δύο χρόνια μετονομάζοντας τη συνδρομητική υπηρεσία Office 365 σε…Microsoft 365.

Το νέο logo και ορισμένες σχεδιαστικές αλλαγές θα γίνουν ορατές στο office.com από το Νοέμβριο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το rebranding των εφαρμογών Office για Windows, iOS και Android κατά τον Ιανουάριο. Το νέο Microsoft 365 θα περιλαμβάνει τα Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Loop, Clipchamp, Stream και την ολοκαίνουργια εφαρμογή Designer, ενώ θα αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο αποθήκευσης, συνεργασίας και επικοινωνίας με δυνατότητες δημιουργίας ομάδων και οργάνωσης των αρχείων.

Πρακτικά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τον τελικό χρήστη, τουλάχιστον όχι σε αυτήν την πρώτη φάση του rebranding, απλά η Microsoft θέλει να ξεφύγει από τον στενό όρο του «γραφείου» και να δείξει πως το πακέτο των εργαλείων της είναι μια καθολική λύση για σχεδόν οτιδήποτε χρειάζεται ο μέσος χρήστης και επαγγελματίας.

[Microsoft]

Loading