The Fappening: Συνέληφθη ο υπεύθυνος και ομολόγησε πώς κατάφερε να πάρει τις γυμνές photos

fappening_sensored

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που ήρθε στη δημοσιότητα η πολύκροτη υπόθεση του The Fappening, δηλαδή τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών και videos διαφόρων διασημοτήτων από παραβίαση λογαριασμών iCloud. Τότε είχε ειπωθεί ότι πρόκειται για hackάρισμα της cloud υπηρεσίας, ωστόσο, σήμερα αποδεικνύεται ότι η Apple έλεγε την αλήθεια.

Το FBI κατόρθωσε να συλλάβει τον κύριο υπαίτιο του The Fappening, τον 36χρονο Ryan Collins, ο οποίος αποκάλυψε με ποιον τρόπο κατάφερε να πάρει στα χέρια του όλο αυτό το πικάντικο υλικό από 50 λογαριασμούς iCloud και 72 λογαριασμούς Gmail. Ο Collins συνήθιζε να αποστέλλει phising emails που έμοιαζαν με επίσημα από τις Apple και Google, έτσι ώστε τα υποψήφια θύματα να του δώσουν με δική τους ευθύνη τα στοιχεία σύνδεσης (usernames/passwords) για τους λογαριασμούς τους. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ο Collins δέχτηκε να δηλώσει ένοχος για την παραπλάνηση των "celebrities" και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ωστόσο, απέφυγε τα χειρότερα (5+ χρόνια) επειδή δεν βρέθηκε καμία απόδειξη ότι ο ίδιος τις ανέβασε στο Διαδίκτυο.

[via]

Loading