TikTok: Κατέθεσε την αγωγή κατά της κυβέρνησης Trump

Όπως το είχε προαναγγείλει, η TikTok (ByteDance) προχώρησε σε αγωγή κατά της κυβέρνησης του Donald Trump για το εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες με σκοπό να απαγορεύσει τη λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση αγνόησε τις επανηλλειμένες προσπάθειές μας για να διευθετήσουμε τις όποιες ανησυχίες της, προσπάθειες που έγιναν καλή τη πίστει. Η αγωγή που καταθέτουμε δεν είναι κάτι που αποφασίσαμε χωρίς να το σκεφτούμε, παρόλα αυτά, αισθανόμαστε πως δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας, όπως και αυτά των εργαζόμενων και της κοινότητας των χρηστών μας.

Η TikTok αναφέρει στην αγωγή της πως η κυβέρνηση Trump παραβιάζει τις διαδικασίες προστασίες, υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των κανονισμών επιβολής κυρώσεων και δεν παρέχει καμία απολύτως απόδειξη για τα όσα ισχυρίζεται. Υποστηρίζει, επίσης, πως ο Donald Trump αγνόησε τη συνεργασία της TikTok με την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων των ΗΠΑ, η οποία εξετάζει συγχωνεύσεις και εξαγορές όπως αυτή της εφαρμογής Musical.ly από τη ByteDance που μετονομάστηκε σε TikTok στις ΗΠΑ.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Donald Trump δεν βασίζεται σε καλόπιστες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, κάτι που έχουν επισημάνει ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες τέτοιων θεμάτων και μάλιστα εξέφρασαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα του στόχου του.

Μέσα στη δικογραφία, η TikTok τονίζει μεταξύ άλλων πως η εφαρμογή αποτελεί “εκφραστικό μέσο επικοινωνίας” που προστατεύεται από την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Θυμηθείτε τις προηγούμενες εξελίξεις στην υπόθεση του TikTok από τα παρακάτω:

[via]

Loading