Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Huawei στα δίκτυα 5G

Μετά τη Γερμανία, ακόμα μία Ευρωπαϊκή χώρα αψηφά την “ευγενική παρότρυνση” των ΗΠΑ για μπλοκάρισμα της Huawei από τα δίκτυα 5G. Αυτή τη φορά είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που προκαλεί έκπληξη από τι στιγμή που πρωθυπουργός είναι ο Boris Johnson, γνωστός για τις καλές σχέσεις του με τον Donald Trump.

Όπως και να ‘χει, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να επιτρέψει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να συνεργαστούν με τη Huawei για την προμήθεια εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για το στήσιμο των δικτύων 5G, αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Η απόφαση και σε αυτή την περίπτωση πάρθηκε επειδή δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική επιλογή που να πλησιάζει έστω το επίπεδο της Huawei.

Νωρίτερα μέσα στο 2019, οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν καταλήξει ότι δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος για να αποκλειστεί η Huawei από τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, παρόλα αυτά, αντέτειναν ηθικούς και πολιτικούς λόγους. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους The Times, θα επιτρέψουν τη χρήση εξοπλισμού της Huawei αρκεί να μην παρεμβαίνει στον πυρήνα των δικτύων 5G.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν το Δεκέμβριο και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των ΗΠΑ και των μυστικών υπηρεσιών.

[via]

Loading