Το Twitter απαγορεύει οριστικά όλες τις πολιτικές διαφημίσεις!

Πριν από μερικές ημέρες είδαμε τη Facebook να ανακοινώνει τα νέα μέτρα της ενόψει των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών των ΗΠΑ για το 2020, σε μια προσπάθεια να παρέχει στον χρήστη περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές διαφημίσεις που εμφανίζονται στο News Feed του, αλλά και για την καταπολέμηση των fake news.

Αρκετοί, πάντως, αναρωτιούνται για ποιον λόγο να υπάρχουν γενικά πολιτικές διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο, από τη στιγμή που (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) έχει αποδειχτεί πως η πλειοψηφία των χρηστών εξακολουθεί να “τρώει αμάσητο” οτιδήποτε του σερβίρεται χωρίς να κάνει τον κόπο να μάθει περισσότερα, παρά το γεγονός ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα.

Γι’ αυτό το λόγο, η Twitter πήρε μια πολύ σημαντική και ταυτόχρονα πρωτοποριακή απόφαση που θα έχει ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο: απαγορεύονται οριστικά οι πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter! Η ανακοίνωση έγινε μέσω μιας σειράς από tweets του συνιδρυτή και CEO της εταιρείας, κ. Jack Dorsey, ο οποίος τόνισε πως η εφαρμογή του νέου μέτρου θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.

Η απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων θα είναι καθολική για όλους τους υποψηφίους όλων των κομμάτων και “γραμμών” που θέλουν να προωθήσουν τους σκοπούς τους στο Twitter. Οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν πολιτικές διαφημίσεις γενικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα αυτές που παροτρύνουν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους.

Ο κ. Dorsey σημείωσε ότι η νέα πολιτική της εταιρείας του θα δημοσιευθεί στις 15 Νοεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει αναλυτικές λεπτομέρειες για το ζήτημα, με την επίσημη εφαρμογή των νέων κανόνων να ξεκινά από τις 22 Νοεμβρίου 2019, έτσι ώστε οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι να έχουν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Loading