TruthGPT: Αυτό είναι το AI chatbot που ετοιμάζει ο Elon Musk

Μόλις πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστή η ίδρυση της X.AI, της νέας εταιρείας του Elon Musk που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης με σκοπό να ανταγωνιστεί την OpenAI και τους άλλους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε στο Fox News, ο Elon Musk αποκάλυψε το όνομα του AI εργαλείου της X.AI, το οποίο είναι TruthGPT και θα έχει ως απώτερο σκοπό να μεγιστοποιήσει την αληθοφάνεια στις απαντήσεις του, καθώς και να κατανοήσει την φύση του Σύμπαντος, έτσι ώστε να κάνει δουλέψει κυρίως για το κοινό καλό των χρηστών.

Ο Elon Musk παραδέχτηκε πως ακόμα βρίσκονται αρκετά πίσω από τους ανταγωνιστές διότι ξεκίνησαν αργά, αλλά έχει γίνει γνωστό πως προχώρησε στην αγορά χιλιάδων επεξεργαστών γραφικών (GPUs) και προσέλαβε πολλούς ερευνητές από την DeepMind για να εργαστούν επάνω σε ένα άγνωστο για την ώρα project που αφορά το Twitter. Επομένως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του TruthGPT και του συγκεκριμένου project.

Στη συνέχεια της συνέντευξης του, ο Elon Musk επανέλαβε τις ανησυχίες του για την πορεία που έχει πάρει η ανάπτυξη των AI εργαλείων και πως θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα για την Ανθρωπότητα. Άλλωστε, ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή για να μπει σε παύση η ανάπτυξη του ChatGPT, ενώ άσκησε κριτική στην OpenAI επειδή από μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει καταλήξει να λειτουργεί καθαρά επαγγελματικά σε συνεργασία με τη Microsoft.

Εξάλλου, ο Elon Musk ανέφερε πως σύντομα θα προστεθεί η δυνατότητα κρυπτογράφησης των προσωπικών μηνυμάτων στο Twitter για να προσφέρουν μια εμπειρία τύπου Signal στους χρήστες.

[via]

Loading