Η Τουρκία απαγόρεψε την πρόσβαση στο Twitter!

TWE

Απίστευτο αλλά αληθινό: Ο Τούρκος πρωθυπουργός απείλησε ότι θα κλείσει το Twitter και το έκανε! Εάν βρίσκεστε στην Τουρκία και προσπαθήσετε να μπείτε στο Twitter.com θα εμφανιστεί ένα μήνυμα από τη ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της χώρας, η οποία κατόπιν δικαστικής εντολής μπλόκαρε την πρόσβαση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι παίζουν ένα «βρόμικο» παιχνίδι χρησιμοποιώντας το Twitter για τη δημοσίευση συνδέσμων (ηχογραφήσεις και έγγραφα) που αποδεικνύουν σοβαρά φαινόμενα διαφθοράς σε πρόσωπα του στενού κύκλου του Erdogan. Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε από την Twitter την απομάκρυνση αυτών των tweets.«Εάν η Twitter επιμένει στην μη εφαρμογή δικαστικών εντολών και αποφάσεων του νόμου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αποτρέψουμε την πρόσβαση σε αυτό», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Παρόλο που η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Twitter δεν είναι εφικτή οι χρήστες μπορούν ακόμα να στείλουν tweets μέσω SMS (START στο 2444 για συνδρομητές της Avea και Vodafone και START στο 2555 για συνδρομητές της Tuckcell).

[via Reuters]

Loading