Η Τουρκία θέλει να απαγορεύσει το Minecraft επειδή είναι πολύ βίαιο…

turkey_minecraft

Μέσα στην τελευταία διετία είδαμε την Τουρκία να μπλοκάρει την πρόσβαση σε YouTube και Twitter, με τη δικαιολογία τότε ότι δημοσιοποιούνται θέματα εθνικής ασφαλείας, αλλά αυτή τη φορά η κυβέρνηση αφήνει τις διαδικτυακές υπηρεσίες για να στραφεί κατά του gaming και συγκεκριμένα κατά του Minecraft.

Το αρμόδιο Υπουργείο της Τουρκίας διεξήγαγε έρευνα για το δημοφιλές world-building παιχνίδι της Mojang (ανήκει στη Microsoft) και έβγαλε το πόρισμα ότι ενθαρρύνει τα παιδιά να γίνονται βίαια απέναντι στους αντιπάλους και στα ζώα που περιφέρονται στον κόσμο του. Επιπλέον, προειδοποιεί ότι τα παιδιά που παίζουν multiplayer είναι πολύ πιθανό να μπουν σε μια “κοινωνική απομόνωση”.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Mojang στην ιστοσελίδα Gamesbeat,

“Ο κόσμος του Minecraft μπορεί να γίνει ένα πολύ επικίνδυνο. Κατοικείται από τρομακτικά τέρατα που βγαίνουν έξω τη νύχτα. Μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας για να επιβιώσετε. Αν, όμως, βρίσκετε ενοχλητικό αυτό το επίπεδο φαντασίας, τότε μπορείτε να επιλέξετε το Creative Mode ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Peaceful για να μην εμφανίζονται τα τέρατα στον κόσμο σας”

Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει απαγορέψει κανένα video games, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε περισσότερες από 67.000 ιστοσελίδες και σε ορισμένα άρθρα της Wikipedia που αφορούν τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gaming, Misc. Bookmark the permalink.