Twitch: Μετά τον Dr. Disrespect, μπλοκάρει και τον Donald Trump

Νέο χτύπημα για την προεκλογική καμπάνια και το πρεστίζ του Donald Trump, καθώς στις ενέργειες των Facebook και Twitter έρχεται να προστεθεί η σημερινή προσωρινή φραγή του λογαριασμού του στην υπηρεσία Twitch.

Η επίσημη δικαιολογία της πλατφόρμας που ανήκει στην Amazon είναι ότι το κανάλι του προέβαλε “περιεχόμενο μίσους” και συγκεκριμένα την περίφημη ομιλία του Προέδρου Trump όπου είχε δηλώσει πως το Μεξικό στέλνει βιαστές στις ΗΠΑ. Το Twitch αφαίρεσε το εν λόγω περιεχόμενο, έφραξε προσωρινά τον λογαριασμό και ταυτόχρονα προχώρησε σε εκκαθάριση διαφόρων ρατσιστικών σχολίων.

Όπως όλοι, έτσι και οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας μας. Δεν θα κάνουμε καμία απολύτως εξαίρεση για πολιτικούς ή δημοσιογραφικούς σκοπούς και οι ενέργειες μας θα είναι πάντοτε άμεσες μόλις εντοπίσουμε ή ενημερωθούμε για περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας του Twitch.

Μόλις το περασμένο Σάββατο είχαμε και την οριστική αποβολή του Dr. Disrespect από το Twitch, για λόγους οι οποίοι δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστοί μέχρι στιγμής και η σημερινή απόφαση για την έστω προσωρινή φραγή του λογαριασμού του Donald Trump, ίσως αποτελεί ένδειξη πως τουλάχιστον στην Amazon έχουν αναθεωρήσει ριζικά την πολιτική για τον έλεγχο του περιεχομένου που “περνά” μέσα από την πλατφόρμα.

[via]

Loading