Twitter: Θα χρεώνει την πιστοποίηση λογαριασμού 2 παραγόντων μέσω SMS

Ακόμα μία αλλαγή στην πολιτική της Twitter έρχεται να αναστατώσει τους χρήστες, αν και δεν είναι τόσο παράλογη ή ακατανόητη όσο θέλουν να περάσουν ορισμένοι. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η πιστοποίηση δύο παραγόντων (2FA) μέσω αποστολής SMS θα αποτελεί «προνόμιο» μόνο των συνδρομητών του πακέτου Twitter Blue από τις 20 Μαρτίου 2023.

Προσέξτε, όμως, η Twitter δεν καταργεί το 2FA, ούτε εξαναγκάζει τους χρήστες να γίνουν συνδρομητές του Twitter Blue για να διατηρούν πιο ασφαλείς τους λογαριασμούς τους. Ουσιαστικά τους ωθεί να επιλέξουν μια πολύ πιο αξιόπιστη μέθοδο πιστοποίησης του λογαριασμού τους, είτε μέσω αντίστοιχων εφαρμογών (π.χ. Google Authenticator) είτε μέσω χρήσης φυσικού Security Key.

Η απόφαση να περιοριστεί η πιστοποίηση 2FA μέσω SMS είναι λογική, διότι κοστίζει χρήματα στην εταιρεία και γενικά είναι μια σχετικά αναξιόπιστη λύση δεδομένων των πολλών SIM swap hacks που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια. Οι επιτήδειοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του χρήστη εύκολα αν έχουν καταφέρει να κλέψουν τον τηλεφωνικό αριθμό του. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και ο πρώην CEO της Twitter, Jack Dorsey, είχε πέσει θύμα τέτοιας επίθεσης πριν από 4 χρόνια.

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει 2FA πιστοποίηση λογαριασμού μέσω SMS θα πρέπει να αλλάξετε μέθοδο, διαφορετικά από τις 20 Μαρτίου 2023 θα απενεργοποιηθεί αυτόματα η συγκεκριμένη προστασία.

[Twitter]

Loading