Ubisoft: H πειρατεία στα παιχνίδια μας για PC αγγίζει το 95%

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι η πειρατεία επιφέρει τεράστιες απώλειες στις εταιρείες που κυκλοφορούν παιχνίδια για PC (και όχι μόνο) και ίσως μια από τις περισσότερο ζημιωμένες όλων να είναι η Ubisoft.

Σε συνέντευξη του στην Games Industry International, ο CEO της εταιρείας, Yves Guillemot, αναφέρει ότι η πειρατεία στα παιχνίδια της Ubisoft για PC κυμαίνεται σε ποσοστά 93-95%!

Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία σχεδιάζει να μετατρέψει μελλοντικά τα παιχνίδια της σε free-to-play, ακολουθώντας τα χνάρια των Crytek και EA. Σύμφωνα με τον Yves Guillemot, μόνο έτσι η Ubisoft θα κατορθώσει να εξασφαλίσει έσοδα από τις χώρες που καταδεικνύουν τα υψηλότερα ποσοστά πειρατείας:

"Είναι ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στους πελάτες σου και να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις έσοδα. Στα PC, το 5-7% περίπου των χρηστών πληρώνει για F2P games όσο δηλαδή είναι και το ποσοστό που πληρώνει τώρα για τα παιχνίδια μας (αν αφαιρέσεις τα νούμερα της πειρατείας) με τη διαφορά ότι τα έσοδα αυτά θα είναι πιο μακροχρόνια.

[via Slashgear]

Loading