UFL: Το νέο δωρεάν football simulation game που θέλει να εκθρονίσει FIFA και eFootball

Μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια νέα πρόταση για football simulation game, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο μετά τα κραταιά FIFA της EA και eFootball (πρώην PES) της Konami. Ο λόγος για το UFL που αποκάλυψε η δημιουργός Strikerz στο πλαίσιο της Gamescom 2021.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ασχολείται με την ανάπτυξη του UFL εδώ και μια πενταετία έχοντας, μάλιστα, πάρει την άδεια χρήσης των πραγματικών ονομάτων 5000+ ποδοσφαιριστών. Οι gamers θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν από την αρχή της δική τους ομάδα και να ανταγωνιστούν online παίκτες από όλο τον κόσμο για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του UFL League. Επιπλέον, η Strikerz συνεργάζεται με την InStat για να της παρέχει τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για κάθε παίκτη, αλλά και με τη FIFPRO που εκπροσωπεί περισσότερους από 65000 ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο.

Από το trailer δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το gameplay, αλλά μαθαίνουμε πως το UFL θα είναι διαθέσιμο ως free-to-play τίτλος. Η ανάπτυξη του γίνεται πάνω στην Unreal Engine και τα γραφικά σε αυτήν την πρώτη επαφή φαίνονται εξαιρετικά. Η εταιρεία τονίζει, επίσης, ότι δεν θα υπάρχουν στοιχεία “pay-to-win” που θα προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά η υπεροχή των παικτών θα έρχεται μόνο με βάση τις παικτικές δεξιότητές τους.

Σύμφωνα με τον CEO της Strikerz, Eugene Nashilov,

Θέλουμε να επανεφεύρουμε την κατηγορία των football simulation games, χτίζοντας από την αρχή μια νέα, επανασταστική, εντυπωσιακή και δίκαιη εμπειρία. Το UFL απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν απλά να παίξουν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου χωρίς να ξοδεύουν χρήματα για να ανέβουν στην κορυφή των πρωταθλημάτων ή για να έχουν την καλύτερη ομάδα.

Τα καρφιά στις EA και Konami είναι προφανή. Δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά θα το περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading