Η αγγλική κυβέρνηση σχεδιάζει να μπλοκάρει όλες τις ιστοσελίδες πορνό

Λίγο μετά την απαγόρευση του Pirate Bay, αυτή τη φορά η αγγλική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά από το ακατάλληλο θέαμα.

Σε περίπτωση που τεθούν σε ισχύ, τα νέα μέτρα θα αφορούν την απαγόρευση της πρόσβασης τόσο από υπολογιστές όσο και από mobile συσκευές. Οι ενήλικες θα έχουν την επιλογή να άρουν τον περιορισμό, ωστόσο οι εν λόγω ιστοσελίδες θα είναι εξαρχής μπλοκαρισμένες προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι ανήλικοι δε θα μπορούν να δουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας David Cameron σχεδιάζει συνάντηση με τους μεγάλους ISPs της χώρας για να συζητήσουν το ζήτημα. Υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται και η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, Harriet Harman, η οποία δήλωσε:

"Η προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που ανησυχεί εκατομμύρια γονείς. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που να είναι εύκολη στη χρήση και παράλληλα αποτελεσματική, ούτως ώστε οι γονείς να έχουν τον απαραίτητο έλεγχο για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους."

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι και αυτοί που κάνουν λόγο για ένα ακόμα βήμα της Κυβέρνησης για άσκηση λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

[πηγή pocket-lint]
Loading