Valve: Steam Machines το Νοέμβριο και Steam Link για streaming παιχνιδιών οπουδήποτε μέσα στο σπίτι [GDC 2015]

valve_steam_link_1

Περιμέναμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της Valve στο GDC 2015, μετά και την αποκάλυψη του HTC/Valve Vive, με την εταιρεία αυτή τη φορά να επικεντρώνεται στα περίφημα Steam Machines, στη μηχανή gaming Source 2 και στη νέα συσκευή Steam Link για streaming όλου του περιεχομένου από το Steam οπουδήποτε!

Ξεκινώντας από τα Steam Machines, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσουν μαζικά από το Νοέμβριο με SteamOS, από τις Alienware, Falcon Northwest και άλλους συνεργάτες. Μάλιστα, οι δύο προαναφερθέντες κατασκευάστριες έχουν φέρει στο συνέδριο τις κονσόλες τους και πραγματοποιούν επιδείξεις του Unreal Tournament σε ανάλυση 4K.

valve_steam_link

Σε ό,τι αφορά τη μηχανή gaming Source 2, η Valve αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα των Epic Games και Unity, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε οποιονδήποτε επίδοξο developer θέλει να τη χρησιμοποιήσει. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το ζήτημα θα αποκαλυφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τέλος, κλείνουμε με το εντυπωσιακό Steam Link, ένα set-top box που επιτρέπει στον χρήστη να streamάρει υλικό από οποιοδήποτε Steam Machine, Windows PC, Mac ή Linux οπουδήποτε μέσα στο δίκτυο του σπιτιού του. Υποστηρίζει μετάδοση σε ποιότητα 1080p/60fps με μηδενική καθυστέρηση, διαθέτει 3x υποδοχές USB, HDMI και Ethernet, και συνοδεύεται από Steam Controller. Θα κυκλοφορήσει επίσης το Νοέμβριο σε τιμή $49.99!

[Valve]

Loading