Vivo APEX 2020: Με ultra-curved οθόνη, in-display κάμερα και εντυπωσιακές καινοτομίες

Όπως το είχε προαναγγείλει, η Vivo παρουσίασε σήμερα το APEX 2020, το νέο concept της για smartphone με in-display αισθητήρα κάμερας, ultra - curved οθόνη και νέες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες για την πίσω κάμερα. Από τη στιγμή που μιλάμε για concept, μη περιμένετε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά έτσι αυτούσιο. Παρόλα αυτά, ορισμένες από τις τεχνολογίες του ενδεχομένως θα βρουν το δρόμο τους σε άλλες συσκευές της εταιρείας.

Το Vivo APEX 2020 ξεχωρίζει με μια πρώτη ματιά για την ultra curved (120º) οθόνη 6.45’’ ανάλυσης FHD+ (2330 x 1080) στην οποία δεν υπάρχει bezel, notch ή οπή. Η selfie κάμερα με αισθητήρα 16MP βρίσκεται κρυμμένη κάτω από την οθόνη και η εταιρεία δηλώνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχει αυξήσει τη διαπερατότητα κατά 16 φορές για να περνά το φως, ενώ με ειδικούς αλγορίθμους βελτιώνει και την ποιότητα των λήψεων.

Σε ό,τι αφορά την πίσω κάμερα τα πράγματα παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Vivo ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη που καταφέρνει να προσφέρει πραγματικό οπτικό zoom, διότι ο τηλεφακός περιλαμβάνει μετακινούμενα στοιχεία που επιτρέπουν τη μετακύλιση από 5x εώς 7.5x zoom. Έχει καταφέρει, επίσης, να σχεδιάσει το module με πάχος μόλις 6.2mm για να χωρά άνετα σε smartphones με συνολικό πάχος 8.8mm.

Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μετακινούμενα στοιχεία μέσα στον φακό ενός smartphone, διότι ακόμη και τα κορυφαία smartphones άλλων εταιρειών προσφέρουν τη δυνατότητα “οπτικού” zoom χρησιμοποιώντας σταθερούς φακούς σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό που επεξεργάζεται τις λήψεις μεταξύ των διαφορετικών εστιακών αποστάσεων.

vivo-apex-2020-1.jpg

Επιπλέον, η Vivo σημειώνει ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που θυμίζει gimbal για τον κύριο αισθητήρα 48MP της πίσω κάμερας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το δικό της σύστημα είναι κατά 200% πιο αποδοτικό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά οπτικά συστήματα σταθεροποίησης (OIS) και δηλώνει ότι εμπνεύστηκε από τον τρόπο με τον οποίο περιστρέφονται τα μάτια του χαμαιλέοντα.

Πομπώδεις οι ισχυρισμοί της Vivo για το θέμα της κάμερας, αλλά χωρίς πραγματική δοκιμή δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Vivo APEX 2020 διαθέτει επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 865, 12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο, 5G modem, λειτουργικό σύστημα Android 10 και μπαταρία με dual-cell σχεδιασμό που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση σε ισχύ 60W (!). Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 170gr.

Αναμένουμε να δούμε κάποιες από αυτές τις καινοτομίες σε smartphones της Vivo.

[via]

Loading