Φήμες για ένωση του Max με το Paramount+ για να ανταγωνιστούν Netflix και Disney+

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ξεπετάχτηκαν πολλές υπηρεσίες streaming από σχεδόν όλα τα μεγάλα studios (ή κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων αν θέλετε), με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι πολλές συνδρομές αν θέλεις να έχεις νόμιμη πρόσβαση σε όλο το διαθέσιμο περιεχόμενο, ή έστω σε αυτά που θέλεις να παρακολουθείς.

Παράλληλα, όμως, έχει αυξηθεί σημαντικά και το κόστος συντήρησης των μεγάλων πλατφορμών, ενώ σχεδόν όλοι οι μεγάλοι παίκτες ξοδεύουν τεράστια ποσά κάθε χρόνο για να δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο με σκοπό να κρατήσουν τους συνδρομητές στις δικές τους υπηρεσίες. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις των συνδρομών στην πλειοψηφία των συνδρομών, αλλά και σε υποβάθμιση της ποιότητας των παραγωγών που φτάνουν στα μάτια των θεατών (αναλογικά βάζοντας στην ζυγαριά την ποσότητα απέναντι στην ποιότητα).

Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, ότι έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις μεταξύ των μεγάλων παικτών είτε για παραχωρήσεις περιεχομένου από τη μία πλατφόρμα στην άλλη (π.χ. αρχίσαμε να βλέπουμε παραγωγές της Disney στο Netflix), είτε για συγχωνεύσεις προκειμένου να γίνουν βιώσιμες τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους τελικούς χρήστες.

Μία πολύ σημαντική συγχώνευση, αν φυσικά προχωρήσει, είναι σαφέστατα αυτή που φημολογείται ότι συζητιέται μεταξύ Warner Bros. Discovery και Paramount, προκειμένου να δημιουργηθεί μια καινούργια υπηρεσία με το περιεχόμενο του Max (πρώην HBO Max) και του Paramount+!

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Axiow, ο CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, συναντήθηκε με τον ομότιμο του στην Paramount (Bob Bakish) στα γραφεία της τελευταίας στην Times Square και εξέτασαν τρόπους συνεργασίας. Από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι λέγεται ότι είναι και η ένωση των Max / Paramount+ με σκοπό να ανταγωνιστούν τα Netflix και Disney+.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει πρόθεση εξαγοράς της Paramount (ή ακόμα και της μαμάς National Amusements) από πλευράς Warner Bros. Discovery, αλλά σύμφωνα με το Axios θα μπορούσε να ισχύει και κάτι τέτοιο. Μόλις πέρυσι, πάντως, η Warner Bros. κατάφερε να ολοκληρώσει το τεράστιο deal της εξαγοράς της Discovery και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα εγκρίνει ξανά ένα τόσο μεγάλο deal η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC).

Μια ενδεχόμενη μίξη του Max με το Paramount+ θα μειώσει περισσότερο τον αριθμό των πιο σημαντικών (ή μεγάλων αν θέλετε) υπηρεσιών streaming, καθώς ήδη προχωρά και η ενσωμάτωση του Hulu στο Disney+.

[via]

Loading