WhatsApp: Ετοιμάζει AI επεξεργασία εικόνων απευθείας από την εφαρμογή

Το WhatsApp φέρεται να εργάζεται για την εισαγωγή ορισμένων νέων λειτουργιών που αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για την επεξεργασία εικόνων. Αυτά τα εργαλεία είχαν υπονοηθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα ανακαλύφθηκαν μέσα στην τελευταία beta έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές Android.

Τα εργαλεία ανακαλύφθηκαν από τον @AssembleDebug της ιστοσελίδας TheSPAndroid στην έκδοση 2.24.7.13 της beta εφαρμογής του WhatsApp για Android, αποκαλύπτοντας μια ποικιλία προηγμένων επιλογών επεξεργασίας για τους χρήστες ώστε να βελτιώνουν τις φωτογραφίες τους με ευκολία. Αυτές δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στους χρήστες, αλλά ενεργοποιήθηκαν με κάποια τροποποίηση του κώδικα. Ανάμεσά τους είναι οι εξής:

  • Φόντο: Το AI θα δημιουργήσει το ιδανικό φόντο με βάση αυτό που περιγράφετε και θα το αντικαταστήσει για εσάς.
  • Restyle: Προσθέτει μια καλλιτεχνική πινελιά στις εικόνες σας εφαρμόζοντας φίλτρα και στυλ που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.
  • Επέκταση: Αυτή η λειτουργία πιστεύεται ότι επεκτείνει απρόσκοπτα το φόντο της εικόνας σας, συμπληρώνοντας έξυπνα τα κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα εργαλεία θα συνυπάρχουν με γνωστές λειτουργίες όπως η περικοπή και τα stickers στον τρέχοντα επεξεργαστή εικόνων του WhatsApp κάτω από το εικονίδιο "sparkle".

Φαίνεται ότι αυτές οι λειτουργίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και ίσως να μην εμφανιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα στη σταθερή έκδοση της εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να δούμε ακριβώς πώς η AI θα παίξει ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες επεξεργάζονται και μοιράζονται φωτογραφίες στο WhatsApp.

[via]

Loading