WhatsApp: Οι μεταγραφές των φωνητικών μηνυμάτων έρχονται και στο Android

Τον περασμένο μήνα, η ιστοσελίδα WABetaInfo ανέφερε ότι το WhatsApp δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή WhatsApp για iOS που μπορεί να μεταγράφει τα φωνητικά μηνύματα. Πλέον, η εταιρεία έχει αρχίσει να δοκιμάζει το ίδιο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή WhatsApp για Android.

Σύμφωνα με το WABetaInfo, η τελευταία έκδοση beta του WhatsApp για Android (έκδοση 2.24.7.8) μπορεί να μετατρέψει το περιεχόμενο των φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο, επιτρέποντας σας να διαβάσετε το περιεχόμενο σε ένα γραπτό σημείωμα αντί να ακούτε το ηχητικό μήνυμα. Η δυνατότητα αυτή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου δεν μπορείτε να ακούσετε ήχο αλλά μπορείτε να διαβάσετε κείμενο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot που μοιράστηκε το WABetaInfo, μόλις η λειτουργία γίνει διαθέσιμη, το WhatsApp θα σας ειδοποιήσει σχετικά με αυτό με ένα αναδυόμενο παράθυρο που λέει "Διαβάστε πριν ακούσετε με τις μεταγραφές". Σύμφωνα με αυτό, "Για να ενεργοποιήσετε τις μεταγραφές, θα ληφθούν 150MB νέων δεδομένων της εφαρμογής" και "Το WhatsApp χρησιμοποιεί την αναγνώριση ομιλίας της συσκευής σας για να παρέχει end to end κρυπτογραφημένες μεταγραφές". Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση στο αναδυόμενο παράθυρο, η εφαρμογή θα κατεβάσει τους απαιτούμενους πόρους και θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε το WhatsApp θα επεκτείνει τη λειτουργία στη σταθερή έκδοση της εφαρμογής.

[via]

Loading