Η ομάδα του WABetaInfo προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για τη νέα έκδοση της εφαρμογής WhatsApp για συσκευές Android. Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να διατηρεί στους servers της τα διεγραμμένα αρχεία των χρηστών, με αποτέλεσμα να είναι εφικτό να τα ξανακατεβάσουν ακόμη και μετά από 3 μήνες αφότου είχαν διαγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ανταλλάξει κάποια αρχεία μέσω WhatsApp και πλέον χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή ή έχετε κάνει format στην παλιά σας, τότε θα μπορείτε να τα βρείτε και πάλι μέσα από την υπηρεσία.

Μέχρι σήμερα, το WhatsApp διατηρούσε τα διεγραμμένα αρχεία στους servers για 30 ημέρες, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει επεκτείνει σημαντικά αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη Facebook, ενώ αρκετοί εκφράζουν ήδη τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι διατηρούνται τα αρχεία για τόσο μεγάλο διάστημα, παρότι το WhatsApp προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση.

Επαναλαμβάνουμε ότι η δυνατότητα download διεγραμμένων αρχείων για τόσο μεγάλο διάστημα υποστηρίζεται μόνο από συσκευές Android, τουλάχιστον για την ώρα.

[via]

Advertisements