Το X (πρώην Twittter) θα χρεώνει $1 / έτος τους νέους λογαριασμούς

Μία από τις πρώτες εξαγγελίες του Elon Musk, προτού καν προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης εξαγοράς της Twitter, ήταν πως σε περίπτωση που περνούσε στα χέρια του θα ασχολιόταν ιδιαίτερα με την καταπολέμηση των ψεύτικων λογαριασμών και των bots που ευθύνονται για την διασπορά ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων.

Στους μήνες που ακολούθησαν είδαμε αρκετές αμφιλεγόμενες ενέργειες από τη νέα διοίκηση της εταιρείας, ενώ από σήμερα ξεκινά σε Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες μια νέα δοκιμή που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Όλοι οι νέοι και μη πιστοποιημένοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα X θα πρέπει να πληρώνουν ετήσια συνδρομή $1 για να αποκτούν το δικαίωμα ανάρτησης και αλληλεπίδρασης με άλλα posts, διαφορετικά θα μπορούν μόνο να βλέπουν τις άλλες αναρτήσεις και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Κρίνοντας από το κόστος της συνδρομής, μόλις $1 / έτος, είναι προφανές πως η X δεν έχει στόχο να βγάλει κέρδος από αυτήν την κίνηση, αλλά να καταπολεμήσει το spam, την δραστηριότητα των bots, την διασπορά ψευδών ειδήσεων και γενικότερα την κακόβουλη εκμετάλλευση της πλατφόρμας.

Να σημειωθεί ότι οι υπάρχοντες λογαριασμοί δεν επηρεάζονται από τη νέα πολιτική και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πάντα.

Loading