Anaconda και Lockhart οι κωδικές ονομασίες των επόμενων Xbox;

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Microsoft εργάζεται επάνω στην επόμενη γενιά παιχνιδοκονσολών Xbox (Scarlett), αν και ο Phil Spencer είχε αποκαλύψει στην E3 2018 ότι θα δούμε σίγουρα μια ακόμη έκδοση της τωρινής γενιάς που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 χωρίς disc-drive και θα βασίζεται αποκλειστικά στα digital downloads.

Σύμφωνα με αναφορά του Windows Central, η εταιρεία έχει στα σκαριά δύο κονσόλες επόμενης γενιάς με κωδικές ονομασίες "Lockhart" και "Anaconda", οι οποίες λέγεται ότι αποτελούν τους διαδόχους των Xbox One S και Xbox One X που θα κυκλοφορήσουν το 2020. Το Lockhart είναι το φθηνότερο μοντέλο με ορισμένες μικρές αλλαγές, ενώ το Anaconda θα είναι το high-end που λογικά θα έρθει με SSD αποθηκευτικό χώρο για μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης των δεδομένων.

Επίσης, η επόμενη γενιά του Xbox λέγεται ότι θα επωφεληθεί από την εξέλιξη του Windows Core OS, το οποίο λογικά θα περιλαμβάνει μια νέα πλατφόρμα για games με ονομασία "Game Core". Από αυτήν, οι developers θα μπορούν θεωρητικά να δημιουργούν παιχνίδια για Xbox και Windows PC με μεγαλύτερη ευκολία. Αναφέρεται, ακόμη, ότι θα είναι συμβατές με όλα τα παλαιότερα παιχνίδια του Xbox One.

Μη ξεχνάτε ότι η Microsoft έχει ανακοινώσει το Project xCloud για streaming παιχνιδιών του Xbox One σε οποιαδήποτε συσκευή και προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες για να καταστήσει την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο άνετη για τον gamer (π.χ. Razer).

[via]

Loading