YouTube: Θα εμφανίζει διαφημίσεις σε videos xωρίς να δίνει μερίδιο στους δημιουργούς

Η Google ανανέωσε τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας YouTube στις ΗΠΑ και ουσιαστικά προαναγγέλει ότι έχει “ανακαλύψει” έναν νέο τρόπο για να βγάλει κέρδος, αφού θα ξεκινήσει να εμφανίζει διαφημίσεις ακόμη και στα videos των καναλιών που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα YouTube Partner.

Για να γίνεις μέλος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και πρακτικά να αρχίζεις να βγάζεις χρήματα από το υλικό που ανεβάζεις στην υπηρεσία, απαιτείται να έχεις μαζέψει 1000+ συνδρομητές, τα videos να έχουν “γράψει” περισσότερες από 4000 ώρες αναπαραγωγής τους τελευταίους 12 μήνες και φυσικά να έχεις ενεργό λογαριασμό στην πλατφόρμα Google AdSense.

Μέχρι πρότινος, εάν δεν έφτανες αυτά τα νούμερα δεν εμφανιζόταν διαφημίσεις στα videos του καναλιού σου, αλλά στο εξής η Google θα τις προσθέτει χωρίς να σου δίνει κανένα απολύτως μερίδιο! Επομένως, όσοι παρακολουθούν τα videos στο κανάλι σου θα φορτώνονται με διαφημίσεις και εσύ δεν κερδίζεις σεντ. Η αρχή γίνεται σταδιακά από τις ΗΠΑ και για τον υπόλοιπο κόσμο…βλέπουμε.

Εκτός από αυτό, η Google λανσάρει και μια νέα μορφή διαφημίσεων στο YouTube που θα είναι καθαρά ηχητικές, με σκοπό δηλαδή να στοχεύσει σε όσους ακούν μουσική μέσα από την υπηρεσία και δεν παρακολουθούν τα videos, άρα δεν υπάρχει λόγος για τον διαφημιζόμενο να επενδύσει σε δημιουργία video-διαφήμισης. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτά τα ηχητικά διαφημιστικά θα συνοδεύονται από μια στατική εικόνα και από τις έρευνες της, η αποτελεσματικότητα τους είναι εξαιρετική για την αναγνωρισιμότητα του brand.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading