YouTube: Το νέο κουμπί Dislike θα κρύβει τον συνολικό αριθμό από τους χρήστες

Η επιλογή να εκφράσεις τη δυσαρέσκεια σου στα videos του YouTube μέσω του Dislike button υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά καιρούς, μάλιστα, έχει πέσει θύμα αυτής της δυσαρέσκειας και η ίδια η Google (θυμηθείτε το video-ανασκόπηση του 2019), γι’ αυτό ετοιμάζει μια αλλαγή που θα “προσταστεύσει” τους δημιουργούς από την μήνιν των θεατών.

Όπως περιγράφει στο επίσημο blog της, η εταιρεία ξεκίνησε να εμφανίζει σε ορισμένους χρήστες το νέο εικονίδιο Dislike που τους επιτρέπει να το πατήσουν, αλλά δεν εμφανίζει τον συνολικό αριθμό των Dislikes που έχει λάβει το εκάστοτε video. Φυσικά, ο δημιουργός του video μπορεί να δει τον αριθμό μέσα από το YouTube Studio του καναλιού του, ενώ στο εικονίδιο Like εξακολουθεί να υπάρχει κανονικά ο αριθμός και είναι ορατός σε όλους τους χρήστες.

Η επίσημη δικαιολογία του YouTube είναι η απόκρυψη του συνολικού αριθμού των Dislikes από το κοινό διότι έχουν παρατηρηθεί πολλές στοχευμένες καμπάνιες δυσφήμησης συγκεκριμένων δημιουργών. Θα υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα να πατήσεις Dislike σε ένα video, αλλά τον συνολικό αριθμό θα τον βλέπει μόνο ο δημιουργός του video.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[YouTube]

Loading