ZTE

ZTE: Θα παρουσιάσει σύντομα smartphone με κάμερα κάτω από την οθόνη

Αρκετές εταιρείες πειραματίζονται με την τοποθέτηση κάμερας κάτω από την οθόνη για να απαλλαγούμε μια και καλή από notch, οπές, pop-up και slider μηχανισμούς για τις selfies, ωστόσο, φαίνεται ότι η ZTE θα είναι αυτή που θα πάρει την πρωτιά στην εμπορική εκμετάλλευση αυτής της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος της κινέζικης εταιρείας, κ. Ni Fei, αποκάλυψε με δημοσίευση στο δίκτυο Weibo ότι η ZTE είναι έτοιμη να ανακοινώσει επίσημα το πρώτο smartphone στον κόσμο με under-display κάμερα, χωρίς να αναφέρει την ονομασία του ή κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Remote file

Οι φήμες λένε πως η ZTE θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Visionox, την οποία είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο και έχει μπει ήδη σε διαδικασία μαζικής παραγωγής. Η Visionox ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει πολύ βελτιωμένη καθαρότητα στην περιοχή της οθόνης όπου κρύβεται η κάμερα και μια σημαντική καινοτομία στο κύκλωμα των pixels για να ελαχιστοποιηθούν οι παρεμβολές. Ακόμη, συνεργάζεται με τους κατασκευαστές των συσκευών για να υιοθετήσουν τον αλγόριθμο της που θα βοηθά τεχνητά στη βελτιστοποίηση των λήψεων (π.χ. μειωμένη αντανάκλαση, αποφυγή του θολώματος).

Αναμένουμε με ενδιαφέρον και αυτό το νέο gimmick.

[via]

Loading