Η ιντερνετική κοινότητα επιβραβεύει το χάκερ του Mark Zuckerberg με $10.000!

Μπορεί η Facebook να αρνήθηκε να επιβραβεύσει τον Παλαιστίνιο hacker Khalil Shreateh με το προβλεπόμενο ποσό των $500 για το σοβαρότατο bug που της υπέδειξε, ωστόσο οι απλοί χρήστες του Διαδικτύου αποφάσισαν να τον αποζημιώσουν με ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό επικροτώντας με αυτόν τον τρόπο την ενέργεια του.

Μέσω της πλατφόρμας GoFundme.com η ιντερνετική κοινότητα κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των $10.910 για τον Khalil Shreateh σε μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο CTO της BeyondTrust, Marc Maiffret.

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός hacker προσπάθησε μάταια να πείσει τους αρμόδιους υπεύθυνους ασφαλείας ότι περιείχε σοβαρό bug που επέτρεπε την δημοσίευση στον τοίχο οποιουδήποτε χρήστη του Facebook από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τους το αποδείξει έμπρακτα στον τοίχο του …Mark Zuckerberg. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο όχι μόνο δεν τον επιβράβευσε αλλά αντιθέτως κατέστειλε προσωρινά το προφίλ του με την αιτιολογία ότι η ενέργεια του παραβίαζε τα Terms of Service του Facebook.

Τελικά πάντως όλα πήγαν καλά για τον Shreateh που είσεπραξε όχι μόνο το ποσό των $10.900 αλλά και την αναγνώριση του κόσμου.

[via]

Advertisements
This entry was posted in Facebook, Internet, Misc, Social networks. Bookmark the permalink.