Έρευνα: 1 στους 4 χρήστες διέγραψε το Facebook από το κινητό του στις ΗΠΑ

Το ένα τέταρτο των χρηστών του Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες (ποσοστό 26%) κατήργησαν από τα κινητά τηλέφωνά τους την εφαρμογή του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης μέσα στη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ανεξάρτητο ινστιτούτο Pew Research Center.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κυρίως οι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν στο κίνημα, αφού σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 44%) διέγραψαν την εφαρμογή, στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Η διαγραφή της εφαρμογής από το κινητό δεν συνεπάγεται ωστόσο και διαγραφή από το Facebook. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 29 Μαΐου-11 Ιουνίου, σε δείγμα 3.412 χρηστών του Facebook.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της είχαν διαρρεύσει στη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica (CA). Πολλοί χρήστες ανησύχησαν για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους και εξοργίστηκαν με την πρακτική που ακολουθούσε το Facebook.

Το Facebook αντέδρασε στο σκάνδαλο διευκολύνοντας τους χρήστες να τροποποιούν τις παραμέτρους στις σελίδες τους. Σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center, το 54% των χρηστών στις ΗΠΑ τροποποίησαν αυτές τις παραμέτρους – μεταξύ των νέων ηλικίας 18-29 ετών το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 64%.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το 42% των ερωτηθέντων είπαν ότι σταμάτησαν να μπαίνουν στη σελίδα τους για πολλές εβδομάδες ή και μήνες. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις χρήστες (74%) απάντησαν ότι είτε τροποποίησαν τις παραμέτρους, είτε διέγραψαν την εφαρμογή, είτε σταμάτησαν να συμβουλεύονται το Facebook κατά το δωδεκάμηνο που εξετάστηκε από το ινστιτούτο.

[via NEWS247.gr]

Loading