Activision Blizzard: Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις φυλετικές διακρίσεις στην εταιρεία

Οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απάντηση της εταιρείας σε πρόσφατη αγωγή που υποβλήθηκε από το Department of Fair Employment and Housing της Καλιφόρνια.

Το αρμόδιο τμήμα διενέργησε έρευνα και διαπίστωσε ότι η εταιρεία προωθούσε μία τακτική υπέρ του ανδρικού φύλου και κατά του γυναικείου. Η εταιρεία προσέφερε χαμηλότερες απολαβές στις γυναίκες, προσελάμβαναν λιγότερες γυναίκες και γενικότερα διατηρούσε μία πολιτική, προκειμένου να προκρίνονται λευκοί άντρες σε ηγετικές θέσεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση:

Οι κατηγορούμενοι έχουν επίσης καλλιεργήσει τη διαδεδομένη κουλτούρα «frat boy» στο χώρο εργασίας η οποία εξακολουθεί να ευδοκιμεί. Στο γραφείο, οι άνδρες υπάλληλοι πίνουν άφθονη ποσότητα αλκοόλ, περιτριγυρίζουν στους θαλάμους και συχνά επιδεικνύουν ακατάλληλη συμπεριφορά έναντι των γυναικών εργαζομένων.
Οι άνδρες υπάλληλοι μπαίνουν με υπερηφάνεια στο γραφείο, παίζουν βιντεοπαιχνίδια για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας ενώ αναθέτουν τις ευθύνες τους σε γυναίκες υπαλλήλους, μιλάνε ανοιχτά για τα γυναικεία σώματα και αστειεύονται με το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης

Η ένορκη δήλωση αναφέρει την κατάθεση μιας γυναίκας υπαλλήλου που ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού «ένας άνδρας ανώτερος της είχε φέρει μαζί του λιπαντικό στο ταξίδι».

Το γεγονός ότι η επιστολή των υπαλλήλων έχει υπογραφεί σχεδόν από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της Activision-Blizzard αρκεί για την απάντηση της εταιρείας στην προκείμενη αγωγή.

Οι εργαζόμενοι που σκοπεύουν να απεργήσουν είναι εξαγριωμένοι, επειδή η εταιρεία απαντώντας στην αγωγή ισχυρίζεται ότι είναι επιπόλαια, αβάσιμη και γεμάτη παραπληροφόρηση. Επί της ουσίας, η εταιρεία αρνείται αυτό που χιλιάδες εργαζόμενοι και μια ομάδα κρατικών ερευνητών ισχυρίζονται ότι είναι αλήθεια.

Δυστυχώς, οι δικηγόροι και οι ομάδες δημοσίων σχέσεων δεν ενδιαφέρονται να κάνουν ό, τι είναι ηθικά σωστό και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Activision-Blizzard σημείωσε κέρδη πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι γίνεται ξεκάθαρο ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να περιμένει μερικές εβδομάδες και να πληρώσει μια ομάδα δικηγόρων για να αρνηθούν, να υπερασπιστούν και να καθυστερήσουν έως ότου είτε κλείσει η αγωγή, είτε καταλήξει σε μικρό πρόστιμο.

Αδιαμφισβήτητα, οι μόνοι που μπορούν πραγματικά να θέσουν υπόλογους τους ηγέτες της εταιρείας είναι οι εργαζόμενοι της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading