Age of Empires IV: Νέο gameplay trailer από τη Gamescom 2021

Το Age of Empires IV δεν θα μπορούσε να λείπει από τη Gamescom 2021, με τη Microsoft να δημοσιεύει ένα νέο trailer αφιερωμένο στους δύο πολιτισμούς που είχαν μείνει στο “σκοτάδι" τους προηγούμενους μήνες από τους συνολικά 8 που θα δούμε στο λανσάρισμα του παιχνιδιού. Το trailer αφορά, λοιπόν, τη Holy Roman Empire (Ρωμαίοι) και τους Rus (Ρώσοι).

Η Ηoly Roman Empire θα διαθέτει ως κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τα σημαντικά πιο ενισχυμένα κτίσματα σε σύγκριση με τους άλλους πολιτισμούς, τη μονάδα Prelates που θα βελτιώνει την αποδοτικότητα των χωρικών στις κινήσεις τους, αλλά και τη μονάδα Landsknecht που θα είναι μοναδική κρατώντας μακρύ σπαθί.

Από την άλλη, οι Rus θα διαθέτουν τη μονάδα Streltsy που κουβαλά μαζί της ταυτόχρονα πυροβόλο όπλο και τσεκάρι για κοντινά χτυπήματα (melee), αλλά και την αναβαθμισμένη μονάδα monks με δυνατότητα να μάχονται ως κανονικοί στρατιώτες και να κινούνται ταχύτατα.

Οι χάρτες θα εξελίσσονται με τυχαίο τρόπο προκειμένου να μην υπάρχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για κανέναν πολιτισμό, έτσι ώστε ο κάθε gamer να έρχεται αντιμέτωπος τόσο με τα προτερήματα, όσο και τα μειονεκτήματα του πολιτισμού που έχει επιλέξει. Για παράδειγμα, οι Mongols θα επωφελούνται σε έναν ανοικτό χάρτη γεμάτο στέπες, αλλά θα δυσκολεύονται πολύ όταν συναντούν οροσειρές.

Το Age of Empires IV θα περιλαμβάνει τέσσερα campaigns χωρισμένα σε πράξεις (Acts). Προς το παρόν αποκάλυψαν πληροφορίες μόνο για το Normand conquest και υποσχέθηκαν ότι θα βλέπουμε αρκετό υλικό σε μορφή ντοκιμαντέρ, ενώ θα μπορούμε να παίξουμε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Φυσικά, θα υπάρχουν νέες προσθήκες στο gameplay, όπως το stealth force για να στήνεις ενέδρες σε αντιπάλους χωρίς να σε βλέπουν ή το wall combat με τις μονάδες σου να μάχονται τόσο από μπροστά, όσο και επάνω στα τείχη μιας πόλης.

Το Age of Empires IV θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου 2021 για Windows PC.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading